Υλικά (για 4 άτομα):
- 2 μεγάλες ντομάτες
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά
- 1 αγγούρι
- 2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο
- 8 μαύρες ελιές
- 1 αβγό βρασμένο σφιχτό και κομμένο στα 4
- 100 γρ. τόνο σε λάδι
Για το ντρέσινγκ:
- 3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αλάτι.
Εκτέλεση: Κόβετε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το αγγούρι και το δυόσμο. Σε βαθιά σαλατιέρα ρίχνετε όλα τα λαχανικά και ανακατεύετε καλά. Γαρνίρετε με το αβγό, τις ελιές και τον τόνο. Σε μικρό σέικερ χτυπάτε τα υλικά του ντρέσινγκ και περιχύνετε τη σαλάτα.
Μυστικό! Μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα τυρί γραβιέρα κομμένη σε κύβους. Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, σερβίρετε την τυνησιακή σαλάτα σε φύλλα μαρουλιού.