Υλικά:
- 500 γρ. κους κους
- 1 κιλό αρνί
- 125 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα
- 2 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα + 2 ολόκληρα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 4 πράσινες μακριές πιπεριές
- 4 καρότα
- 3-4 πατάτες
- 4 κομμάτια λάχανο
- 3 κολοκυθάκια
- 500 γρ. κολοκύθα κίτρινη σε κομμάτια
- 2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- Μία πρέζα κουρκουμά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. βούτυρο.
Εκτέλεση: Σοτάρετε το κρέας και τα κρεμμύδια στο λάδι. Προσθέτετε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, ζεστό νερό και αφήνετε να σιγοβράσουν. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα λαχανικά και τα ρεβίθια, λίγο ζεστό νερό ακόμα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Σε ειδικό σκεύος ή σε βαθύ μεταλλικό σουρωτήρι, ρίχνετε το κους κους, αλάτι, πιπέρι, λιωμένο βούτυρο, ανακατεύετε και το τοποθετείτε πάνω από την κατσαρόλα με το κρέας, χωρίς να ακουμπά στα υγρά. Το σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε να ψηθεί. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνετε σάλτσα στο κους κους και ανακατεύετε.