Υλικά
• 1 κιλό κόκκινες ξερές πιπεριές Φλωρίνης • 500 γρ. ρύζι γλασέ • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη • 1 ματσάκι μαϊντανό • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο • 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά • Λίγη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση: Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και στη συνέχεια τον κιμά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, ώσπου να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζεματίζουμε τις πιπεριές σε ζεστό νερό και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με ζεστό νερό και τις ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα.
Από τον Θωμά Πασπάλη, ιδιοκτήτη της ταβέρνας «Θωμάς», στον ξενώνα «Αγκωνάρι», στο Σκλήθρο