ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 4 αβγά
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα (χωρίς τη φλούδα) τριμμένα
- 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 300 γρ. μαρμελάδα εσπεριδοειδών
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και το ξύσμα λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Βάζουμε το κέικ σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε για 30-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζουμε. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε κατά μήκος σε 3 μέρη. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι στην πιατέλα σερβιρίσματος, το αλείφουμε με 150 γρ. μαρμελάδα και συνεχίζουμε με το δεύτερο και την υπόλοιπη μαρμελάδα. Σκεπάζουμε με το τρίτο κομμάτι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
ΤΙΡ: Μην φοβηθείτε να πειραματιστείτε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Του ταιριάζει πολύ το βατόμουρο, η φράουλα αλλά και το βερίκοκο.
ΗΛΙΑΣ ΔΕΜΙΡΤΖΟΓΛΟΥ