ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
120 γρ. αμύγδαλα σκόνη
200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. φρυγανιά τριμμένη
1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σταφίδες ξανθές
4 αβγά
200 γρ. ηλιέλαιο
1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι (το ξύσμα τους)
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 πορτοκάλια και 1 λεμόνι (τον χυμό τους)
200 γρ. ζάχαρη
6 σπόρους καρδάμωμο κοπανισμένο
Eκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο σε βαθιά λεκάνη, προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά (συνεχίζοντας το χτύπημα), το αμύγδαλο, το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα εσπεριδοειδών, τη φρυγανιά και τέλος τις σταφίδες. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20 εκατ. Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ στην άκρη να κρυώσει λίγο. Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά και σιροπιάζουμε το κέικ αφού το τρυπήσουμε παντού με ξυλάκι.
Tips: Σερβίρεται με σαντιγί ή παγωτό κρέμα. Οι σταφίδες μπορούν να αντικατασταθούν με αποξηραμένα cranberries ή ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.