Μοσχάρι «Καλόγερος»

02.11.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 80 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Υλικά

  • 4 φέτες μοσχάρι (κιλότο)
  • 4 φέτες γραβιέρα Νάξου
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κύβους
  • 3 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
  • 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Σοτάρουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τις πατάτες στη μισή ποσότητα ελαιολάδου και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κρέας. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα, 1 ποτήρι νερό, πιπέρι, κανέλα και αλάτι. Σιγομαγειρεύουμε για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και πριν από το τέλος ρίχνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά και τις πατάτες. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη, σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό με τις φέτες της γραβιέρας.

Nίκη Mηταρέα