ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20-30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη
Yλικά
- 800 γρ. μανούρι
- 400 γρ. ανθότυρο
- 4 αβγά φρέσκα χτυπημένα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι αλεύρι
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- λίγη μαργαρίνη για το άλειμμα
Eκτελεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε τα τυριά σε μπολ χρησιμοποιώντας το μίξερ χειρός. Προσθέτουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τις βανίλιες και το αλάτι χτυπώντας συνεχώς. Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί 30x40 εκατοστών και το πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη. Στρώνουμε μέσα του το μείγμα και το ψήνουμε για μισή ώρα (μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι). Σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια με κανελοζάχαρη ή με γλυκό βύσσινο ή περγαμόντο.