- Τα τρόφιμα που περιέχουν πολύ νερό, π.χ. πατάτες και λαχανικά, πρέπει να τηγανίζονται σε μεσαία θερμοκρασία, 130-145ο C.
- Τα αλευρωμένα ή βουτυρωμένα τρόφιμα χρειάζονται υψηλή θερμοκρασία τηγανίσματος, από 155-175ο C.
- Τα μικρού μεγέθους ψάρια, θαλασσινά καθώς και οι κροκέτες απαιτούν υψηλή θερμοκρασία για να τηγανιστούν σωστά, από 175-190ο C.
Προσοχή! Μην γεμίζεις ποτέ το τηγάνι περισσότερο από το μισό του με λάδι και μην το «τιγκάρεις» με μεγάλη ποσότητα τροφίμων.
Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος η θερμοκρασία του καυτού λαδιού πρέπει να παραμένει όσο το δυνατόν πιο σταθερή. Αν θέλεις να προσθέσεις λάδι ενόσω τηγανίζετε, ρίξε το στα τοιχώματα του τηγανιού και όχι στο κέντρο του.