FYI

Ελλάδα: Ποια είναι η «Γαλάζια Πόλη» που αποθεώνει ο βρετανικός Τύπος;

28.07.2024
Ελλάδα: Ποια είναι η «Γαλάζια Πόλη» που αποθεώνει ο βρετανικός Τύπος;
ΠΗΓΗ:Image by frimufilms on Freepik
Αξίζει να την επισκεφθείς αυτό το καλοκαίρι.

Με το καλοκαίρι να είναι σε πλήρη εξέλιξη, οι περισσότεροι από εμάς απολαμβάνουμε τις διακοπές μας ή ανυπομονούμε να τις ξεκινήσουμε (ανήκουμε στην δεύτερη κατηγορία). Συνήθως, τα ελληνικά νησιά είναι οι απόλυτοι τουριστικοί προορισμοί, αλλά υπάρχει και μια πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη που αξίζει την προσοχή μας.

Η Καβάλα, η οποία έχει κερδίσει την ονομασία «Γαλάζια Πόλη» από τον βρετανικό τύπο «The Sun», είναι ένας προορισμός που αξίζει να του δώσεις σημασία. Η ονομασία της προέρχεται από τα καταπληκτικά τιρκουάζ νερά του Αιγαίου που την περιβάλλουν.

Αυτή η μαγευτική πόλη στη βόρεια Ελλάδα συνδυάζει την ομορφιά της θάλασσας με τα επιβλητικά βουνά. Στη θέση όπου Ανατολή και Δύση συναντιούνται, η Καβάλα προσφέρει μια μοναδική συνύπαρξη αρχαιολογικών θησαυρών, σύγχρονης ζωής και πολιτιστικής δράσης. Η πόλη είναι γεμάτη ιστορία και κρύβει πολλούς θησαυρούς στα μνημεία, τα αξιοθέατα και τις παλιές καπναποθήκες της.

3963730_cb1a4.jpg

Τα Αξιοθέατα της Καβάλας

Η Καβάλα διαχωρίζεται σε δύο περιοχές: τη Νέα και την Παλιά Πόλη. Περιήγηση στην Παλιά Πόλη, ειδικά στην περιοχή της Παναγίας, προσφέρει μια αίσθηση της ιστορίας. Η εντυπωσιακή Ιμαρέτ, που ιδρύθηκε από τον Μωχάμετ Άλη το 1817, είναι ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό κόσμημα. Το κτήριο αυτό λειτουργούσε ως εκπαιδευτικό ίδρυμα και αποκαταστάθηκε από την οικογένεια των καπνεμπόρων Μισιριάν.

Το μεσαιωνικό Κάστρο της Καβάλας, που βρίσκεται στην κορυφή της πόλης, προσφέρει εκπληκτική θέα, ενώ το εντυπωσιακό Υδραγωγείο, γνωστό ως Καμάρες, είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της πόλης. Το Υδραγωγείο, το οποίο είχε μήκος 6.400 μέτρων, χτίστηκε την εποχή του Σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και αποτελεί ακόμη ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η Καβάλα φιλοξενεί επίσης τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, ο οποίος είναι καταχωρημένος ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

3963721_a471e.jpg

Ποιες παραλίες αξίζει να επισκεφθείς;

Με την παραθαλάσσια θέση της, η Καβάλα διαθέτει υπέροχες παραλίες που σίγουρα θα σας κάνουν να τις ερωτευτείτε από την ομορφιά τους. Οι Αμμόλοφοι είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της πόλης, με μήκος περίπου 3 χιλιόμετρα. Αυτή η παραλία χωρίζεται σε τρία τμήματα και προσφέρει ευκαιρίες για beach parties και θαλάσσια σπορ, με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά.

Άλλες γνωστές παραλίες στην περιοχή περιλαμβάνουν τη Νέα Πέραμο, τη Νέα Ηρακλίτσα, τη Βρασίδα και την Κεραμωτή. Κάθε μία από αυτές προσφέρει τη δική της μοναδική ομορφιά και ευκαιρίες για χαλάρωση και διασκέδαση. Έχουμε πάει οπότε μπορείς να μας εμπιστευτείς!

Η Καβάλα είναι η τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν έναν προορισμό που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την ιστορία, μακριά από τα πλήθη του μαζικού τουρισμού.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.07.2024 - 13:14