Κάποτε στην περιοχή Κρωτήρι -το βουναλάκι που «αγκαλιάζει» από τη μια μεριά το αγκυροβόλιο των πλοίων που δένουν στην Πάρο- σε ένα πρανές οικόπεδο 4 στρεμμάτων υπήρχε ένα παλιό σπίτι. Η προνομιακή θέση με τη μαγευτική θέα ήταν αυτά που έκαναν τον Πέτρο Τσαπάρα να αγοράσει το οικόπεδο και να στήσει μια all season κατοικία για την οικογένεια και τους φίλους του. Οι προκλήσεις ήταν πολλές και το εγχείρημα απαιτούσε χρόνο και κόπο. Το αποτέλεσμα ωστόσο τον αποζημίωσε και με το παραπάνω! Ο αρχιτέκτονας εσωτερικών χώρων Αλέξανδρος Λογοδότης, συζητώντας με τους ιδιοκτήτες και αφήνοντας στη συνέχεια τον τόπο να τον εμπνεύσει και να τον καθοδηγήσει, ανέλαβε να φτιάξει μια κατοικία που εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες των χρηστών. Ετσι, έγιναν κάποιες προσθήκες και διαμορφώσεις στους εξωτερικούς χώρους, δίνοντας χαρακτήρα στο κτίσμα και αισθαντική ατμόσφαιρα στο χώρο. Συνεπώς, με τη μελέτη που ακολούθησε, προστέθηκε όροφος, δημιουργήθηκε πισίνα στο χαμηλότερο σημείο του οικοπέδου, προβλέποντας ταυτόχρονα συμπληρωματικές χρήσεις, όπως ξενώνες και χαμάμ. ο κτιριακός όγκος συνολικά σοβατίστηκε με ελεύθερο σοβά, ώστε να αποκτήσει ιδιαίτερη πλαστικότητα και μια πολύ χαρακτηριστική, αιγαιοπελαγίτικη, λευκή μορφή.
Μια παροιμία λέει ότι η καλή αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Ετς πρέπει να σκέφτηκε ο Αλέξανδρος Λογοδότης και έδωσε μεγάλη προσοχή στο χώρο της εισόδου, δουλεύοντάς την σκηνογραφικά. Στον πέτρινο τοίχο εντοιχίστηκε ένα παλιό πιθάρι και κατασκευάστηκε μια γυάλινη κονσόλα, ενώ ο σοβάς βάφτηκε θαλασσί με ειδική τεχνοτροπία.
Ο ηλεκτρολογικός πίνακας κρύφτηκε πίσω από ένα παραθυρόφυλλο -αντίκα και φωτιστικά με φυσητά γυαλιά φώτισαν απαλά το μεταβατικό χώρο. Οι κολόνες «γεμίστηκαν» με σοβά ώστε από «εμπόδια» που διασπούν το χώρο να γίνουν ελεύθερα στοιχεία του, σαν πρωτόγονα γλυπτά. Ο χώρος πλάστηκε κυριολεκτικά και σύμβολα «βγήκαν» από μόνα τους, υποδαυλίζοντας αρχέγονες μνήμες πρωτόλειων ενδιαιτημάτων. Χτιστό τζάκι, απλά «γραμμένο» ανάμεσα στα ανοίγματα προς την πλευρά της θάλασσας, ένα ψηλότερο από τον υπόλοιπο χώρο επίπεδο για να δεχτεί αλλά και να αναδείξει την τραπεζαρία, το οποίο επενδύθηκε με κόκκινο, αφρικάνικο ξύλο και χτιστός μπουφές με μάρμαρο Νάξου κάτω από το παράθυρο, πάσο με κυκλικό τραπέζι φαγητού και χτιστός φούρνος στην κουζίνα, κατασκευάστηκαν υπό την επίβλεψη του αρχιτέκτονα. Η ίδια δημιουργική προσοχή δόθηκε σε όλους τους χώρους, ανεξαρτήτως της χρήσης τους. Στα υπνοδωμάτια και τις αυλές, διάφορες ειδικές κατασκευές έδωσαν έξυπνες λύσεις, προσδιορίζοντας ταυτόχρονα την αισθητική ταυτότητα του σπιτιού. Οι ιδιοκτήτες, σκοπεύοντας να περνάνε τα περισσότερα Σαββατοκύριακα του χειμώνα στην Πάρο, ζήτησαν το εσωτερικό του σπιτιού να διαμορφωθεί ανάλογα. Cotto στα δάπεδα και κεραμικά διακοσμητικά στοιχεία, γάζες στα παράθυρα, παλιά έπιπλα, οικογενειακά κειμήλια και άλλα αναμνηστικά από ταξίδια, εναρμονίστηκαν σε ένα καλόγουστο σύνολο που φλερτάρει με το country style. «Αστικές» ευκολίες μεταφέρθηκαν στο περιβάλλον της εξοχής, όπου η θεατρικότητα συναντιέται με την οικογενειακή θαλπωρή και κάνει τα πράγματα πιο γλυκά, μιας κι αυτό το σπίτι θυμίζει μελίσσι που σφύζει από ζωή, αφού τα ζωηρά παιδιά και οι φίλοι δε λείπουν ποτέ!