Jewelry addict: Πώς να οργανώσετε τα κοσμήματά σας

27.09.2024
Jewelry addict: Πώς να οργανώσετε τα κοσμήματά σας
ΠΗΓΗ:@onparledemode
Ο απόλυτος οδηγός οργάνωσης.

Τον τελευταίο καιρό, έχω αναπτύξει μια τεράστια αγάπη για τα κοσμήματα, νιώθω ότι αγοράζω νέα κομμάτια συνεχώς και σκέφτομαι τι θα προσθέσω στη συλλογή μου στη συνέχεια. Μερικά από τα αγαπημένα μου νέα αποκτήματα περιλαμβάνουν ένα βραχιόλι με το όνομά μου, ένα κολιέ με γούρι που έχω με την καλύτερή μου φίλη, και ένα ζευγάρι σκουλαρίκια. Μου αρέσει να κακομαθαίνω τον εαυτό μου, εντάξει; Το ένα πράγμα που δεν σου λένε όταν προσθέτεις περισσότερα κοσμήματα στη συλλογή σου; Πρέπει να βρεις έναν τρόπο να τα αποθηκεύσεις.

Μετά από ένα μικρό δίσκο κοσμημάτων που χρησιμοποιούσα για πάντα και άρχισε να ξεχειλίζει, ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι για την τρέχουσα μέθοδο οργάνωσης των κοσμημάτων μου. Έψαξα στο διαδίκτυο, φυσικά, αλλά βρέθηκα αντιμέτωπη με πάρα πολλές διαφορετικές επιλογές. Ήθελα τα κοσμήματά μου σε κοινή θέα; Κρυμμένα σε ένα συρτάρι; Έπρεπε να τα κρατήσω στα κουτιά που τα συνοδεύουν; Πού υποτίθεται ότι θα τα βάλω;

Αφού περιηγήθηκα ατελείωτα στο TikTok για προτάσεις μπορώ επίσημα να πω ότι το μυαλό μου είναι γεμάτο μόνο με κοσμηματοθήκες τις τελευταίες εβδομάδες. Αν έχετε πρόβλημα οργάνωσης κοσμημάτων, ενημερώστε με, και μπορώ να σας δώσω μια «συνταγή» κοσμηματοθήκης. Συνεχίστε να διαβάζετε για τα ευρήματά μου και τους απόλυτα καλύτερους τρόπους για να οργανώσετε τα κοσμήματά σας.

Πώς να αποθηκεύσετε τα κοσμήματά σας

Φυσικά, οποιοδήποτε παλιό κουτί κοσμημάτων θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά, αλλά αν έχετε περιορισμένο χώρο ή θέλετε να έχετε εύκολη πρόσβαση στα κοσμήματά σας, μερικές φορές μπορεί να χρειαστείτε κάτι πέρα από το κλασικό περιστρεφόμενο κουτί κοσμημάτων. Από επιτοίχιες κοσμηματοθήκες, κουτιά, δίσκους, θήκες για μπιχλιμπίδια, μέχρι ρολά ταξιδιού και άλλα, η επιλογή σας εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο σας και το μέγεθος της συλλογής σας.

{https://www.tiktok.com/@homewithaziza/video/7287960646434475296?q=how%20to%20organize%20jewelry&t=1727437422117}

Μόλις αποκτήσετε την κοσμηματοθήκη σας, είναι σημαντικό να σημειώσετε ότι υπάρχει κάποια τέχνη στην οργάνωση των κομματιών σας. Ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε τα σκουλαρίκια σας ώστε να μην χάσετε κανένα ζευγάρι είναι να τα οργανώσετε σε ένα πλέγμα με τρύπες. Τα κολιέ μπορούν εύκολα να μπερδευτούν, οπότε θα χρειαστείτε μια κοσμηματοθήκη με άγκιστρα ή ράβδους που δεν είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Όσον αφορά τα βραχιόλια και τα δαχτυλίδια, απλές ράβδοι είναι ιδανικές για να κρεμάσετε τα κυκλικά κοσμήματα. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις επιλογές οργάνωσης σε σχεδόν όλους τους τύπους κοσμηματοθηκών.

Τα Καλύτερα μέρη για να αποθηκεύσετε τα κοσμήματά σας

Πάνω σε συρταριέρα

Αν δεν έχετε πολλά στη συλλογή σας και φοράτε τα ίδια καθημερινά, ένας δίσκος κοσμημάτων είναι τέλειος για να κρατήσετε τα αγαπημένα σας. Μπορείτε να βρείτε δίσκους που έρχονται με βάσεις και ράβδους, που σας επιτρέπουν να κρεμάτε βραχιόλια ή κολιέ για να μην μπερδεύονται σε ένα σωρό.

{https://www.tiktok.com/@sydneynicolegiff/video/7412301266874797343?q=how%20to%20organize%20jewelry&t=1727437422117}

Για μια πιο εκτενή συλλογή, ίσως θέλετε να επιλέξετε ένα επιτραπέζιο κουτί κοσμημάτων. Τα καλύτερα κουτιά κοσμημάτων είναι επενδεδυμένα με βελούδο ή κάποιο απαλό ύφασμα για να μην χαραχτούν ή αμαυρωθούν τα κοσμήματά σας. Τα κουτιά κοσμημάτων συνήθως έχουν πολλαπλές θέσεις που διαθέτουν άγκιστρα για κολιέ, κυλινδρικές θήκες για δαχτυλίδια, και χωρισμένες ενότητες για να διαχωρίζετε τα κοσμήματά σας.

Στον τοίχο

Οι επιτοίχιες κοσμηματοθήκες κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να κρατούν την ακαταστασία μακριά από τη συρταριέρα ή το μπουντουάρ σας και είναι ιδανικές για μεγάλες συλλογές. Μπορούν να κρυφτούν σε μια ντουλάπα ή να λειτουργήσουν ως διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο σας. Επιπλέον, είναι οι καλύτερες στο να οργανώνουν μεμονωμένα κομμάτια, επιτρέποντάς σας να διαχωρίσετε πλήρως τα κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια και άλλα με έναν αισθητικά ευχάριστο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Το ταξίδι με τα κοσμήματά σας είναι ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο. Η επιλογή του κατάλληλου οργανωτή εξαρτάται από το πόσα κοσμήματα παίρνετε μαζί σας και πόσο χώρο έχετε στη βαλίτσα σας. Προτιμώ τα σκληρά ταξιδιωτικά κουτιά για κοσμήματα ώστε να μην χαραχτούν ή λυγίσουν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς, αλλά τα ρολά κοσμημάτων είναι ένας εύκολος τρόπος για να εξοικονομήσετε χώρο σε μια τσάντα.

Μέσα σε συρτάρι

Όταν σκέφτομαι κοσμήματα αποθηκευμένα σε συρτάρι, θυμάμαι τη σκηνή από το «Ημερολόγιο της Πριγκίπισσας 2: Βασιλική Αρραβώνα» όταν η Μία βλέπει τα κοσμήματά της στην ντουλάπα της για πρώτη φορά. Αν έχετε ένα ειδικό συρτάρι αφιερωμένο στα κοσμήματά σας, θα χρειαστείτε μερικές βασιλικές μεθόδους οργάνωσης μέσα στο συρτάρι. Εκεί είναι που τα δίσκοι γίνονται απαραίτητοι. Ετοιμαστείτε να δώσετε στιλ «κοσμηματοπωλείο» με βελούδινους δίσκους με διαφορετικές θέσεις που ταιριάζουν απόλυτα στο συρτάρι σας.

{https://www.tiktok.com/@allurebyhamsha/video/7163274256996945157?q=how%20to%20organize%20jewelry&t=1727437422117}

Τελευταία τροποποίηση στις 27.09.2024 - 15:01