Σημασία έχει να αγαπάς

26.06.2012
Δείτε τον ευχαριστήριο λόγο που μας έστειλε ο αγουροξυπνημένος Γουστάβο Ταρέτο από το Μπουένος Άιρες την βραδιά λήξης των περσινών Νυχτών Πρεμιέρας, όταν και κέρδισε την Χρυσή Αθηνά για τις Μεσοτοιχίες.

Στους Έλληνες θεατές απευθύνεται ο Πάμπλο Ταρέτο, σκηνοθέτης της ταινίας «Μεσοτοιχίες» που κέρδισε την Χρυσή Αθηνά στο περσινό φεστιβάλ και κυκλοφορεί την Πέμπτη στους κινηματογράφους, μέσω του μαγνητοσκοπημένου μηνύματος που έστειλε αντί ευχαριστήριου λόγου.

Παρόλο που η φόρμουλα των ρομαντικών κομεντί προστάζει τους μελλοντικούς εραστές να συναντώνται στα πρώτα λεπτά της ταινίας (και κατά προτίμηση με χαριτωμένο τρόπο), η ιστορία αγάπης του «Μεσοτοιχίες» είναι το τέλος ενός ταξιδιού πολύ διαφορετικού για τους ήρωές του. Είναι βέβαια φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο, δύο ευαίσθητες ψυχές χαμένες στην ζούγκλα του Μπουένος Άιρες, που προσπαθούν – και συχνά αποτυγχάνουν – να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις και να βρουν ένα νόημα όσο προσπαθούν να προσαρμοστούν στην μοντέρνα, πολύβουη και τελικά απομονωμένη ζωή της μεγαλούπολης.

Αναπτύσσοντας την ομώνυμη μικρού μήκους ταινία του, ο Αργεντινός σκηνοθέτης Πάμπλο Ταρέτο δημιούργησε την ιδανική απάντηση στις φαντασιόπληκτες και ψεύτικες ιστορίες αγάπης, με την προσγειωμένη στην πραγματικότητα αλλά όχι δέσμιά της, νηφάλια αλλά και ονειροπόλα, δική του εκδοχή, που ξορκίζει τις μελαγχολικές στιγμές με αλά Γούντι Άλεν χιούμορ.

Η ταινία του ταξίδεψε από το φεστιβάλ του Βερολίνου, όπου και έκανε παγκόσμια πρεμιέρα, μέχρι τις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x και μάγεψε τόσο την κριτική μας επιτροπή ώστε να της χαρίσει την Χρυσή Αθηνά.

Το «Μεσοτοιχίες» κυκλοφορεί στις αίθουσες την Πέμπτη 28/6.