Τα μαγικά πλάσματα του Κωνσταντίνου Σέκερη

18.07.2012
Ο conceptual designer Κωνσταντίνος Σέκερης (Constantine Sekeris) είναι ο άνθρωπος πίσω από πολλά κινηματογραφικά πλάσματα που έχουν στοιχειώσει τη φαντασία μας

Έχει καταφέρει να μπει στα όνειρα και τους εφιάλτες μας και έχει δώσει εικόνα στους πιο ακατονόμαστους φόβους μας. Ο conceptual designer Κωνσταντίνος Σέκερης (Constantine Sekeris) είναι ο άνθρωπος πίσω από πολλά κινηματογραφικά πλάσματα που έχουν στοιχειώσει τη φαντασία μας και παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις και την ψηφιακή έκρηξη που έχει αγκαλιάσει τη βιομηχανία του θεάματος, ο δημιουργικός ελληνικής καταγωγής καλλιτέχνης σχεδιάζει από το Λος Άντζελες το επόμενο βήμα του, πάντα με μολύβι και χαρτί.

Ο Κωνσταντίνος Σέκερης όχι μόνο επιβιώνει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του Χόλιγουντ, αλλά τα πρότζεκτ του – από τον Hulk, τους X-Men και το Blade, ως το αγαπημένο Where the Wild Things Are (Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων) και τα επερχόμενα Thor 2, Star Trek και Catching Fire- κινούνται στη σφαίρα των μεγαλύτερων μπλοκμπάστερ του πλανήτη. Και μπορεί όλα να ξεκίνησαν από ένα διαφημιστικό, αλλά με τα χρόνια το ταλέντο του έδωσε πνοή σε τρομακτικές φιγούρες κι αγαπημένους ήρωες της οθόνης, ενώ η συνεργασία του με σκηνοθέτες όπως ο Στίβεν Νόρινγκτον, ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο ή ο Σπάικ Τζονζ τον γέμισε με πολύτιμη εμπειρία.

Αυτήν την εμπειρία του επιθυμεί να μεταφέρει σε όσους ενδιαφέρονται επαγγελματικά για την τέχνη των ειδικών εφέ, ή ως απλοί θεατές μαγεύονται από τη δημιουργική διαδικασία της σύλληψης και της ολοκλήρωσης μιας ταινίας φαντασίας.

Το πρώτο του βιβλίο, με τίτλο «MetamorFX: The Art of Constantine Sekeris» παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο ComicCon του Σαν Ντιέγκο και περιλαμβάνει χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς του καλλιτέχνη, αλλά και tips σχεδιασμού και μίξης διαφορετικών εφέ, με παραδοσιακές και ψηφιακές τεχνικές και με ξεναγούς μερικά από τα πιο ευφάνταστα τέρατα -ρομπότ, εξωγηινους, βαμπίρ, λυκάνθρωπους κι άλλα αλλόκοτα όντα- της αμερικανικής κινηματογραφικής παραγωγής.

Δείτε στο βίντεο τον Κωνσταντίνο Σέκερη να μιλάει στο cinemag για τη διαδικασία δημιουργίας ενός φανταστικού χαρακτήρα, τους αγαπημένους του ήρωες, τις επιρροές του, αλλά και τις αλχημείες της κινηματογραφικής τεχνης. Γι’ αυτούς που από μικροί ψάχνουν τα «ανθρωπάκια πίσω από το πανί».

Κάμερα - Φωτογραφίες συνέντευξης: Κική Παπαδοπούλου