''Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας'' στο Χαλάνδρι

18.06.2001
Σε μια παραδοσιακή μονοκατοικία στο Χαλάνδρι στεγάζεται εδώ και καιρό ένα μεζεδοπωλείο, με σημείο αφετηρίας τις γνήσιες ελληνικές γεύσεις. Πρόκειται για το μεζεδοπωλείο ''Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας'' το οποίο φημίζεται για τον συνδυασμό των παραδοσιακών του πιάτων και της φιλικής ατμόσφαιρας.
Σε μια παραδοσιακή μονοκατοικία στο Χαλάνδρι στεγάζεται εδώ και καιρό ένα μεζεδοπωλείο, με σημείο αφετηρίας τις γνήσιες ελληνικές γεύσεις. Πρόκειται για το μεζεδοπωλείο ''Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας'' το οποίο φημίζεται για τον συνδυασμό των παραδοσιακών του πιάτων και της φιλικής ατμόσφαιρας. Το πρώτο πράγμα που θα σας κάνει εντύπωση με την είσοδό σας στο μεζεδοπωλείο είναι η απλότητα και το couleur local που κυριαρχεί στη διακόσμηση : Βρίσκουμε συνθέσεις με παραδοσιάκες εταζέρες γύρω από τους τοίχους με τα μπουκάλια που θυμίζουν παραδοσιακό οινοπωλείο. Στην αυλή συναντάμε μια σκεπαστή ξύλινη βεράντα, η οποία ''δένει'' περίφημα με τα λουλούδια και τις πρασινάδες. Τα ξύλινα τραπεζάκια με τις καρέκλες δίνουν έναν παραδοσιακό τόνο στη διάκοσμηση.
Οι ελληνικές επιρροές συνεχίζονται και στον κατάλογο του ''Τζίτζικα και του μέρμηγκα'' καθώς όλοι οι μεζέδες είναι βασισμένοι σε γνήσεις ελληνικές συνταγές, με υλικά που πρόερχονται από τα φρέσκα προϊόντα της υπαίθρου. Η αρχή έγινε με το πιτάκι Μέρμηγκα, το οποίο φτιάχνεται από χειροποίητο φύλλο και μυζήθρα. Συνεχίσαμε με τις φωλιές στα κάρβουνα, δηλαδή συκώτι μοσχαρίσιο με τυρί τυλιγμένο σε μπόλια, μια ξεχωριστή γεύση. Εξίσου νόστιμα ήταν και τα ψητά λαχανικά, οι ντοματοκεφτέδες και η γεμιστή μελιτζάνα. Μας εντυπωσίασε αρκετά και το πιάτο πατάτα σε ενδιάφερούσα γεμιστή με τυριά, αλλάντικά και μανιτάρια.
Από τους κρεατομεζέδες ξεχωρίσαμε το τυλιχτάρι, που είναι χοιρινό φιλέτο με τυρί, πιπεριά και ντομάτα, ενώ πολύ νόστιμο ήταν και το κατσικάκι με τσίπουρο μαγειρεμένο και αρωματικά βότανα. Από τα θαλασσινά, επιλέξαμε τη φρέσκια σαρδέλα στα κάρβουνα και τα μύδια σαγανάκι. Το φαγητό μας έκλεισε εξίσου γευστικά όπως άρχισε με καρυδόπιτα και το ανατολίτικο γλυκό καζάν ντιπί.
Η καβα ήταν αρκετά ενημερωμένη, με 30 ελληνικές ετικέτες στη διάθεσή μας.
Αν επιθυμείτε, λοιπόν, η έξοδος σας να έχει ελληνικό χρώμα, προτιμήστε τον ''Τζίτζικα και τον μέρμηγκα''
''Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας'': Αγ. Γεωργίου και Αισχύλου 26, Χαλάνδρι
Τηλέφωνο : 6810529
Τιμή κατ' άτομο : 6-7.000 (χωρίς το κρασί)