Φράνκυ και Τζόνυ στο Θέατρο Μέλι το χειμώνα

01.08.2001
Το Θέατρο "Μέλι" και η Εταιρία Θεάτρου "ΘΕώΡΗΜΑ" του Γιώργου Χριστοδούλου, θα παρουσιάσουν για την χειμερινή περίοδο 2001-2002, το έργο του Terence Mc Nally "Φράνκυ και Τζόννυ". Η αμεσότητα, η ανθρωπιά, η έντεχνα κρυμμένη τρυφερότητα, μα πάνω απ' όλα η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, είναι τα βασικά στοιχεία του έργου που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Το Θέατρο "Μέλι" και η Εταιρία Θεάτρου "ΘΕώΡΗΜΑ" του Γιώργου Χριστοδούλου, θα παρουσιάσουν για την χειμερινή περίοδο 2001-2002, το έργο του Terence Mc Nally "Φράνκυ και Τζόννυ".
Η αμεσότητα, η ανθρωπιά, η έντεχνα κρυμμένη τρυφερότητα, μα πάνω απ' όλα η ανάγκη για ανθρώπινη επαφή, είναι τα βασικά στοιχεία του έργου που το κάνουν να ξεχωρίζει.
Η γκαρσόνα και ο μάγειρας ενός ελληνικού εστιατορίου της Νέας Υόρκης, έρχονται από δύο κόσμους διαφορετικούς, έχουν όμως, ένα κοινό στοιχείο... τον φόβο της ανθρώπινης επαφής τον φόβο να ανοιχτούν, να επικοινωνήσουν, να δεθούν. Η ανάγκη τους, όμως, αυτή για επαφή είναι πολύ μεγαλύτερη από τους φόβους τους για αυτό και δεν υποχωρούν, παρόλο που το σεξ από πράξη επικοινωνίας ή απόλαυσης έχει μεταβληθεί σε ωρολογιακή βόμβα. Επιχειρούν, λοιπόν, να μπουν στο παιχνίδι της ζωής, αφήνοντας την ελπίδα και την αισιοδοξία να κυριαρχήσει.
Και αυτό το μήνυμα που περνάει το έργο, είναι τελικά και το μήνυμα της ζωής της ίδιας, που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον θεατή.
Το έργο ανεβαίνει σε συνεργασία του Γ. Χριστοδούλου με τον Κοραή Δαμάτη και την Βέρα Κρούσκα.
Τη μετάφραση του έργου έχουν κάνει πολύ εύστοχα και επίκαιρα, η Μαρία και η Ελένη Παξινού.
Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Κοραής Δαμήτης, ο οποίος συνεργάζεται για πρώτη φορά με το Θέατρο "ΜΕΛΙ" και την Εταιρία Θεάτρου "ΘΕώΡΗΜΑ".
Τα σκηνικά είναι της Δέσποινας Βολίδη, η μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.