Ενα λιοντάρι ρομπότ θα εγκαινιάσει στις 18 Ιουνίου την πρώτη πειραματική επικοινωνία της εικαστικής έκθεσης του Μιχάλη Κατζουράκη, με μακρινά περιβάλλοντα μέσω Internet.
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρωτοπόρο όχι μόνο στην τέχνη αλλά και στη τεχνολογία συνεργάζεται με το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και το ερευνητικό πρόγραμμα του αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρη Μητράκου και παρουσιάζει τον Λέοντα.
Πρόκειται για μία εφαρμογή σύγχρονης ή ασύγχρονης επικοινωνίας από απόσταση, μέσω φωνής ή εικόνας, με μηχανισμούς αλληλεπίδρασης με μακρινά περιβάλλοντα. Η εφαρμογή πραγματοποιείται με τη χρήση του ρομποτικού οχήματος Λέων, το οποίο θα κινείται στο χώρο του μουσείου μεταδίδοντας στο Internet κινούμενο βίντεο και ψηφιακό ήχο από το χώρο του μουσείου. Ο χρήστηw με τον δείκτη του ποντικού θα κινεί το ρομπότ ανάλογα με τις ανάγκες του.
Το σύστημα εναλλακτικής επικοινωνίας έχει τεθεί στη διάθεση των εκπαιδευτών και των εκπαιδευομένων στα παραρτήματα Αθηνών, Ιωαννίνων και Θεσσαλονίκης του συνεργαζόμενου φορέα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων και υποστηρίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Ενα "λιοντάρι" θα εγκαινίασει την έκθεση του Μιχάλη Κατζουράκη
13.06.2001
Ενα λιοντάρι ρομπότ θα εγκαινιάσει την πρώτη πειραματική επικοινωνία της εικαστικής έκθεσης του Μιχάλη Κατζουράκη, με μακρινά περιβάλλοντα μέσω Internet. Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης πρωτοπόρο όχι μόνο στην τέχνη αλλά και στη τεχνολογία συνεργάζεται με το τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και το ερευνητικό πρόγραμμα του αναπληρωτή καθηγητή Δημήτρη Μητράκου και παρουσιάζει τον Λέοντα