Κρατικά Βραβεία Χορού

01.06.2001
Ο "Κυανοπώγων" του Χοροθεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, πήρε δύο από τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας των Κρατικών Βραβείων Χορού. Το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας (Κώστας Γεράρδος) και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας (Κατερίνα Κερβανίδου). Η παράσταση παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και δίνει την τελευταία της παράσταση στην Αθήνα σήμερα Πέμπτη, 31 Μαΐου στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Ο "Κυανοπώγων" του Χοροθεάτρου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, πήρε δύο από τα βραβεία καλύτερης ερμηνείας των Κρατικών Βραβείων Χορού. Το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας (Κώστας Γεράρδος) και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας (Κατερίνα Κερβανίδου). Η παράσταση παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη και δίνει την τελευταία της παράσταση στην Αθήνα την Πέμπτη, 31 Μαΐου στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ο Μιχάλης Ναλμπάντης πήρε επίσης το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τη συμμετοχή του στο "Μία άλλη μέρα" της παράστασης "Απόσταση ασφαλείας" της Ομάδας Χορού "Χορευτές". Τα υπόλοιπα βραβεία απονεμήθηκαν ως εξής: Βραβείο καλύτερης παραγωγής απονεμήθηκε στην Ομάδα Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Ν. Κονταξάκη για την παράσταση "Coppelia". Βραβείο καλύτερης χορογραφίας στον Κωνσταντίνο Μίχο για την παράσταση "Αδειος άντρας" της Ομάδας Χορού "Λάθος Κίνηση". Το Βραβείο καλύτερης πρωτότυπης μουσικής σύνθεσης για χορό στους Μελίνα Καρακώστα και Νίκο Σπυρόπουλο για τη μουσική σύνθεση της παράστασης "Α/Αντιλογία" της Ομάδας Χορού "Μετα-κίνηση".

Κάθε βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους 3 εκατομμυρίων δρχ. Η Επιτροπή κρατικών βραβείων χορού αποτελείται από τους : Παυλίνα Βερέμη (πρόεδρο), Ανδρέα Ρικάκη, Γιάννη Μέτση, Γιάννη Μετζικώφ, Μίρκα Ψαροπούλου- Δημητριάδη, Αννα Πέτροβα, Ελένη Ζαμπούρα, Νατάσα Χασιώτη, Ευθύμιο Δούκα, Θεόδωρο Καλούμενο και Δημήτρη Καμινάρη.