Το Θέατρο Μάλι στο Ηρώδειο

31.05.2001
Στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ ο Θίασος του Ακαδημαϊκού Θεάτρου Μάλι της Αγίας Πετρούπολης, θα παρουσιάσει το έργο του Σεργκέι Καλέντιν "Γκαουντεάμους" στις 26 και 27 Ιουνίου στο Ηρώδειο.
Το έργο του Σεργκέι Καλέντιν "Γκαουντεάμους" θα παρουσιάσει στο Ηρώδειο ο Θίασος του Ακαδημαϊκού Θεάτρου Μάλι της Αγίας Πετρούπολης. Οι παραστάσεις θα δοθούν στα πλαίσια του Ελληνικού Φεστιβάλ , στις 26 και 27 Ιουνίου .

Η παράσταση του Θεάτρου Μάλι είναι βασισμένη στο "Γκαουντεάμους" και αποτελείται από 19 αυτοσχεδιασμούς μέσα από τους οποίους οι ηθοποιοί καταγράφουν τα αισθήματά τους σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν κάποια σημαντικά προβλήματα της σύγχρονης σοβιετικής κοινωνίας.
Το έργο χαρακτηρίζεται από τις ταχείς αλλαγές κλίματος, την ανάμιξη πραγματικών και φανταστικών στοιχείων και τη διαρκή μουσική υπόκρουση που περιλαμβάνει εμβατήρια, κλασική αλλά και σύγχρονη μουσική.

Το θέατρο Μάλι, το οποίο ιδρύθηκε το 1944 μετά από απόφαση κρατικού διατάγματος, διαμόρφωσε τον χαρακήρα του υπό τη διεύθυνση του Γεφίμ Πόβντε, προσελκύοντας σημαντικό αριθμό συγγραφέων και σκηνοθετών.
Aνάμεσά τους ήταν και ο Λεβ Ντόντιν ο οποίος ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση το 1983 κι έπαιξε σημαντικό ρόλο μετατρέποντάς το σε ένα μεγάλο λαϊκό θεσμό με ιδιαίτερο χαρακτήρα.
Το κύριο χαρακτηριστικό του Θεάτρου Μάλι είναι η έμφαση στη συλλογική εργασία, στην κοινή καλλιτεχνική γλώσσα και στο μεγάλο ρεπερτόριο.