Εκθεση της Λίζας Σωτίλη στη γκαλερί Βουρκαγιανή

29.05.2001
Η έκθεση της Λίζας Σωτίλη εγκαινιάστηκε στη Γκαλερί Βουρκαγιανή στην Κέα, μία έκθεση που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, καλλιτεχνικό κόσμημα και κατασκευές χρηστικών αντικειμένων. Η έκθεση μεταφέρθηκε από το Μιλάνο, όπου η Βουρκαγιανή είχε παρουσιάσει στον εκθεσιακό χώρο Umanitaria της Ιταλικής Μεγαλούπολης από τις 26 μέχρι 31 Μαρτίου στην Ελληνική πολιτιστική εβδομάδα, που είχε οργανώσει το Γενικό Προξενείο μας στο Μιλάνο, με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
Η έκθεση της Λίζας Σωτίλη εγκαινιάστηκε στη Γκαλερί Βουρκαγιανή στην Κέα, μία έκθεση που περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, καλλιτεχνικό κόσμημα και κατασκευές χρηστικών αντικειμένων. Η έκθεση μεταφέρθηκε από το Μιλάνο, όπου η Βουρκαγιανή είχε παρουσιάσει τα έργα αυτά στον εκθεσιακό χώρο Umanitaria της Ιταλικής Μεγαλούπολης από τις 26 μέχρι 31 Μαρτίου στην Ελληνική πολιτιστική εβδομάδα, που είχε οργανώσει το Γενικό Προξενείο μας στο Μιλάνο, με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.
"Σ' αυτήν την έκθεση βρίσκουμε κοσμήματα και γλυπτά που πηγάζουν από την ελληνική παράδοση και κατά τη ροή των θρησκειών και των ανατολικών τεχνών, πορεύονται για να κυλήσουν στο ποτάμι το βόρειο και αφήνονται στη διεθνή προσφορά του καλλιτέχνη" γράφει μεταξύ άλλων ο Σαλβατόρε Κουασιμόντο, βραβευμένος με νόμπελ λογοτεχνίας.
Η ιστορικός τέχνης Αθηνά Σχινά αναφέρει χαρακτηριστικά : "Εχοντας σπουδάσει στην Ελλάδα και στην Ιταλία, η Λίζα Σωτίλη σταδιοδρόμησε από νωρίς στο εξωτερικό, κάνοντας πολλά ταξίδια και γνωρίζοντας διαφόρους πολιτισμούς. Το εξερευνητικό και ανήσυχο πνεύμα της καθώς και η εκρηκτική της ιδιοσυγκρασία την έκαναν πάντοτε να ανακαλύπτει ερεθίσματα και αφορμές για να ανανεώνεται στην εικαστική της έκφραση. Γνωρίζοντας και επιλέγοντας τα υλικά, ασχολήθηκε και συνεχίζει ακόμη να εκφράζει τους προβληματισμούς καθώς και τα οράματά της μέσα από την ζωγραφική, την γλυπτική και το εικαστικό κόσμημα. Η ευρηματικότητα και η φαντασία της είναι ανεξάντλητες, κατορθώνοντας να μεταμορφώνουν και τα πλέον ευτελή και αδιάφορα υλικά σε ενδιαφέρουσες φόρμες και πολύτιμα για τις ποιότητες τους αντικείμενα."
Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.