Στα Εξάρχεια, ένα οίκημα από τις αρχές του αιώνα αναπαλαιώθηκε με μεράκι σε παραδοσιακή ταβέρνα με ελληνική κουζίνα που κάθε είδος κόσμου μπορεί να απολαμβάνει. Ο χώρος με την ξύλινη επικλινή στέγη δένει αρμονικά με τον πλινθόκτιστο τοίχο βαμμένο στο χρώμα της ώχρας, με τα ξεχωριστά πήλινα φωτιστικά του γλύπτη Κανέλλου ενώ τα τραπεζάκια με τις πορτοκαλί καρέκλες σας παραπέμπουν στην δεκαετία του ΄60.
Χαλαρό περιβάλλον που σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα και με την συντροφιά των καλών μουσικών επιλογών. Η αυλή του , με τα μεγάλα δέντρα που χωρίζεται σε δύο επίπεδα με ξύλινα ντεκ είναι μαγική και πόλος έλξης για τις καλοκαιρινές βραδιές. Οι ιδιοκτήτες έβαλαν στοίχημα για την επιτυχία του και έτσι βάφτισαν το μαγαζί "Γιάντες" .
Αυτό που χαρακτηρίζει την κουζίνα του και που θα το καταλάβετε και από την ανάγνωση του μενού είναι ότι τα περισσότερα υλικά προέρχονται από βιολογικές καλλιέργειες. Μάλιστα, η λίστα των κρασιών περιλαμβάνει μόνο βιολογικές ετικέτες. Υπάρχει μία μεγάλη ποικιλία μεζέδων και ορεκτικών με συνταγές που σας ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη της χώρας μας.
Δοκιμάσαμε τον κρασομεζέ που περιελάμβανε λευκαδίτικο σαλάμι -θεωρείται και είναι από τα πιο νόστιμα- γίδινο τυρί σφέλα και κρίταμο τουρσί. Συνεχίσαμε με ρεβυθοκεφτέδες, μαστέλο ψητό στη σχάρα εξαιρετικό, που είναι το παραδοσιακό Χιώτικο τυρί και επιλέξαμε την σαλάτα την οφτή με μαρούλι και πατάτες ψητές. Από τα μαγειρευτά το αρνάκι με σχοινόκαρπο σε θρακιώτικη πίτα ήταν πεντανόστιμο. Υπάρχουν και στη σχάρα σουβλάκι πολίτικο, ανατολίτικο κεμπαπ καθώς και μπριζόλες.
Οι φίλοι των ζυμαρικών σίγουρα θα απολαύσουν την κασιώτικη μακαρονάδα με τυρί φέτα, γάλα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Για επιδόρπιο δεν αντισταθήκαμε στην εξαιρετική πίτα με μήλο και στο κέικ σοκολάτας. Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με χύμα λευκό κρασί από την Αρκαδία που ήταν πολύ καλό.
Το σέρβις είναι ευγενικό . Οι τιμές είναι λογικές αφού ένα άτομο για ένα ορεκτικό , ένα κυρίως πιάτο και επιδόρπιο θα πληρώσει 5.000 δραχμές χωρίς το κρασί.
ΓΙΑΝΤΕΣ
Βαλτετσίου 44, Εξάρχεια · 3310369
Aνοικτά καθημερινά 12.30 μ.μ.- 1.30 π.μ.
Νίκη Μηταρέα
Στα Εξάρχεια, ένα οίκημα από τις αρχές του αιώνα αναπαλαιώθηκε με μεράκι σε παραδοσιακή ταβέρνα με ελληνική κουζίνα που κάθε είδος κόσμου μπορεί να απολαμβάνει. Ο χώρος με την ξύλινη επικλινή στέγη δένει αρμονικά με τον πλινθόκτιστο τοίχο βαμμένο στο χρώμα της ώχρας, με τα ξεχωριστά πήλινα φωτιστικά του γλύπτη Κανέλλου ενώ τα τραπεζάκια με τις πορτοκαλί καρέκλες σας παραπέμπουν στην δεκαετία του ΄60.