Ο Gustavo Russo μοιράζεται τα μυστικά του τάνγκο

03.03.2009
Ο Gustavo Russo παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα την καινούργια του παραγωγή "Secrets of Tango". Ο Gustavo Russo που έσπασε ταμεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την παράσταση «Tango Seduction» και καθήλωσε τους θεατές, δύο χρόνια μετά παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα τη καινούργια του παραγωγή «Secrets of Tango».

Τι: "Secrets of Tango"
Παραστάσεις:
- 6, 7 & 8 Μαρτίου στο Ράδιο CITY στην Θεσσαλονίκη (Παρασκευοπούλου 9, τηλ. 2310.824.970, 2310.819.153).
- 14 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου στο ΠΟΛΙΣ THEATER στην Αθήνα (Π. Ράλλη 18, Αθήνα, τηλ. 210 3452527).
'Ωρες: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 22:00 και Κυριακή: 14:00 & 21:00
Τιμές εισιτηρίων: από 15€ έως 40€
Πληροφορίες ?κρατήσεις: 210 3476316
Προπώληση: FNAC ? I TICKET- ΠΟΛΙΣ THEATER - METROPOLIS-
SUIGENERIS

Ο διάσημος χορευτής και χορογράφος Gustavo Russo επιστρέφει στην Ελλάδα με 20 κορυφαίους χορευτές, μουσικούς και τραγουδιστές στο πιο φαντασμαγορικό Tango υπερθέαμα!!!

Ο Gustavo Russo που έσπασε ταμεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την παράσταση «Tango Seduction» και καθήλωσε τους θεατές, δύο χρόνια μετά παρουσιάζει σε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα τη καινούργια του παραγωγή «Secrets of Tango».

«Ποια είναι τα μυστικά του δημοφιλέστερου χορού όλων των εποχών; Γιατί το Τάνγκο αν και έχει τόσο ευρεία αποδοχή, ακόμα απαγορεύεται σε κάποια μέρη του κόσμου;
Πώς ένας χορός που ξεκίνησε από τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και καταδικάστηκε από την καθολική εκκλησία ως «ο χορός του διαβόλου» έγινε τόσο δημοφιλής, και χορεύεται από όλα τα κοινωνικά στρώματα και όλες τις ηλικίες;»

Ο παγκοσμίως γνωστός χορευτής - χορογράφος Gustavo Russo στο νέο του υπερθέαμα από το Buenos Aires θα απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις μέσα από τις χορογραφίες του σε ένα μαγικό ταξίδι του Τάνγκο. Το «Secrets of Tango» είναι μια παράσταση που αποκαλύπτει τα μυστικά του πιο αισθησιακού χορού όλων των εποχών, του Αργεντίνικου tango, και υπερβαίνει όλες τις προηγούμενες παραγωγές. Έξι εκ των ελίτ του Buenos Aires, χορευτικά ζευγάρια, ανάμεσα τους και ο διάσημος χορευτής Gustavo Russo και η παρτενέρ του Samanta Garcia θα μας μαγέψουν με το ταλέντο και το πάθος τους για το tango.

Το Secrets of Tango εξελίσσεται σε τρεις χρονικές περιόδους. Αρχίζει από τη γέννηση αυτού του μοναδικού χορού στο τέλος του 19ου αιώνα, στη χρυσή εποχή των μεγάλων ορχηστρών και των «milongas parties». Συνεχίζει αποδίδοντας φόρο τιμής σε όλους εκείνους τους συνθέτες και μουσικούς που έκαναν παγκοσμίως γνωστό το τάνγκο, όπως στους V. Greco, G. Rodriguez, A. Bardi, A. Villoldo και φυσικά στον Α. Piazzolla. Τέλος, φτάνει στον 21ο αιώνα στη δική μας εποχή, όταν «συνθέτεται νέα τάνγκο μουσική» στο Buenos Aires από νεαρούς ταλαντούχους μουσικούς που παντρεύουν το κλασικό τάνγκο με τα σύγχρονα όργανα της D.J. μουσικής.

Για πρώτη φορά τα βαθύτερα μυστικά αυτού του χορού παρουσιάζονται στη πιο αυθεντική εκδοχή τους, με τρόπο μοναδικό. Η διαδρομή του Aργεντίνικου tango και τα μυστικά του, από τη γέννησή του μέχρι σήμερα, από τη πιο παραδοσιακή μέχρι τη πιο σύγχρονη μορφή του, μία καταιγιστική εναλλαγή τεχνοτροπιών, αλλά και συναισθημάτων, σε μία παράσταση που ξεχώρισε για την άψογη τεχνική των καλλιτεχνών, για τις ευρηματικές χορογραφίες και την υψηλή αισθητική της. Μέσα από την παράσταση ο διάσημος χορευτής θέλει να γνωρίσει στους θεατές τους πολλούς λόγους που κάνουν το τάνγκο ανεκτίμητη κληρονομιά του Αργεντινού λαού, και κατ' επέκταση όλου του μουσικού κόσμου.

Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό θέαμα που προετοιμαζόταν για δύο περίπου χρόνια, με συνεργάτες μερικά από τα πιο "δυνατά" ονόματα του χώρου -χορευτές, τραγουδιστές, μουσικούς, αλλά και σκηνογράφους, ενδυματολόγους, φωτιστές και ηχολήπτες.

Η ορχήστρα αποτελείται από ένα Quintet Bandoneon: πιάνο, βιολί, μπάσο, κιθάρα και την διευθύνει ο πολύ γνωστός μαέστρος Roberto Santocono.
Συμμετέχει η διάσημη τραγουδίστρια Alejandra Canepa.
Τον ειδικό φωτισμό έχει σχεδιάσει ο Fernando Di Yorio.

Ο Gustavo Russo αντλεί υλικό από την παράδοση, το οποίο δένει όμως αρμονικά, με νέες ιδέες και θέματα, συνδυάζοντας τεχνικές από διαφορετικά είδη χορού - παραδοσιακό τάνγκο, μοντέρνο χορό και κλασικό μπαλέτο, και μας αποκαλύπτει όλα όσα δεν γνωρίζουμε για αυτόν τον μοναδικό χορό.

Η παράσταση περιλαμβάνει πάνω από 200 κουστούμια, με στόχο να παρουσιάσουν τις διαφορετικές μορφές μόδας που δημιουργήθηκαν μέσω των διαφορετικών εποχών του τάνγκο.

«Το tango έχει μία αιώνια φωτιά. Αυτή η φωτιά γεννιέται από τον εσωτερικό διάλογο των δύο αρχέγονων χορευτών, από το ανεξέλεγκτο πάθος ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα. Είναι η φωτιά που δημιουργεί τη σαγήνη του τάνγκο». Gustavo Russo