Η Ωραία Kοιμωμένη στο Coronet!

15.12.2003
Εικοσιπέντε χορευτές του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας Οδησσού αναβιώνουν από την 1η ως τις 7 Ιανουαρίου 2004, στο θεάτρο Coronet, την "Ωραία Κοιμωμένη" σε μουσική του P.I. Tchaikovsky και χορογραφίες του Marius Petipa.
Εικοσιπέντε χορευτές του μπαλέτου της Κρατικής Όπερας Οδησσού αναβιώνουν από την 1η ως τις 7 Ιανουαρίου 2004, στο θεάτρο Coronet, την "Ωραία Κοιμωμένη" σε μουσική του P.I. Tchaikovsky και χορογραφίες του Marius Petipa.

Για να δείτε τα ονόματα των νικητών που κέρδισαν διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Δευτέρας, 5 Ιανουαρίου, κάντε κλικ εδώ.

"Η Ωραία Κοιμωμένη" είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μουσικά έργα του Tchaikovsky , ένα μπαλέτο ευρέως αναγνωρισμένο ως ένα "κατόρθωμα" του κλασικού χορού του 19ου αιώνα. Ο Tchaikovsky εμπότισε την παραμυθένια πλοκή του μπαλέτου με έντονα συναισθήματα, ενσωματώνοντας μια ανθρώπινη ιστορία- μια ιστορία αθωότητας που αγγίζει τα όρια του κινδύνου, που εντέλει όμως σώζεται από την αγάπη.
Καθίστε αναπαυτικά, χαλαρώστε και αφήστε το μπαλέτο της Ωραίας Κοιμωμένης να σας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή και τόπο, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα θα εκτυλιχθεί μπροστά στα μάτια μας και θα ζωντανέψει μέσα από ένα αψεγάδιαστο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του Tchaikovsky, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό.

Η Ωραία Κοιμωμένη θεωρείται ο καθρέφτης της αυτοκρατορικής αίγλης της Αγίας Πετρούπολης τον 19ο αιώνα. Οι λάτρεις του μπαλέτου αναγνωρίζουν τον Tchaikovsky ως έναν από τους πρωτεργάτες στην μουσική σύνθεση, και στην Ωραία Κοιμωμένη οι εναλλαγές από τον ενθουσιασμό στην θλίψη αντανακλώνται στην μουσική και έχουν άμεση σχέση με τις εναλλαγές πένθιμων, ενδοσκοπικών και έντονων συχνά συναισθημάτων.

H Ωραία Κοιμωμένη, Μπαλέτο σε δύο πράξεις
Μουσική: P. I. Tchaikovsky
Λιμπρέτο: E.M. Petipa, E.A. Chevolosky
Χορογραφία: Marius Petipa
Προσαρμογή: V.H. Troschenko
Βασισμένο στο παραμύθι του Σαρλ Περρό

Συντελεστές (Μέλη του Μπαλέτου της Κρατικής Όπερας Οδησσού):
Troschenko Vladimir - χορογράφος
Σολίστ: Rozhevich Olga, Litvinov Andrei, Mussakhanov Akzhol, Surmina Ganna.

Hμέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 20.30,
Κυριακή: 12.00 και 20.30

Τιμές εισιτηρίων:
ΠΛΑΤΕΙΑ :30
ΘΕΩΡΕΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (Καναπές&Τραπέζι 4 ατόμων): 100
ΕΞΩΣΤΗΣ: 25
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ - ΜΑΘΗΤΙΚΟ: (Πλατεία & Εξώστης) 25& 20

Κρατήσεις με πιστωτική κάρτα: Τηλ: 210 7012 123 & 210 7012 511
(χωρίς άλλη χρέωση)

Το Ταμείο του Coronet (Φρύνης 11, Παγκράτι. Τηλ. 2107012123) είναι ανοιχτό από τις 09:00 έως τις 21:00, κάθε ημέρα για την προπώληση των εισιτηρίων.

Επισκεφτείτε το επίσημο site του θεάτρου Coronet κάνοντας κλικ εδώ