Άρωμα Ελλάδας στη Νέα Υόρκη!

03.12.2003
Εκθεση με ακουαρέλες και σκίτσα του καλλιτέχνη Μπιλ Πάπας (1927-2000) φιλοξενεί το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη. Τα έργα του απεικονίζουν τοπία της Αθήνας, του Πειραιά, νησιών και της Νέας Υόρκης, αλλά και σκηνές από την καθημερινή ζωή της Ελλάδας.
Εκθεση με ακουαρέλες και σκίτσα του καλλιτέχνη Μπιλ Πάπας (1927-2000) φιλοξενεί το Ιδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού στη Νέα Υόρκη, από τις 5 έως τις 29 Δεκεμβρίου. Τα έργα του σε κάρβουνο και μελάνι απεικονίζουν τοπία της Αθήνας, του Πειραιά, νησιών και της Νέας Υόρκης, ενώ θα εκτεθούν και ορισμένες υδατογραφίες με εικόνες από την καθημερινή ζωή της Ελλάδας.
Ο Μπιλ Πάπας γεννήθηκε το 1927 στη Νότιο Αφρική από Ελληνες γονείς και εργάστηκε ως πολιτικός γελοιογράφος σε δύο από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αγγλίας, στη Guardian και τους Times, καθώς και στο γνωστό περιοδικό Punch.
Γελοιογραφίες του δημοσιεύτηκαν μεταξύ άλλων στους New York Times και Newsweek. Το 1972 εγκατέλειψε την πολιτική γελοιογραφία και αποσύρθηκε στην Ερμιόνη, το μικρό παραθαλάσσιο χωριό του πατέρα του, όπου απαθανάτιζε τους χαρακτήρες που συναντούσε στα ελληνικά νησιά. Το 1984 εγκαταστάθηκε στο Πόρτλαντ της πολιτείας Ορεγκον.
Οι υδατογραφίες του, εμπνευσμένες από τα ταξίδια του, εκτέθηκαν σε πολλές γκαλερί καθώς και στο κτίριο της Γερουσίας στη Ουάσιγκτον. Εργα του βρίσκονται σήμερα στη National Portrait Gallery του Λονδίνου, στο Μουσείο Βορρέ στην Αθήνα και στο Μουσείο της Παλιάς Πόλης των Ιεροσολύμων, μεταξύ άλλων.