"Δημόσιοι Χώροι Ι" στο Θέατρο Θησείον

03.12.2003
Το θέατρο Θησείον, στο πλαίσιο της φετινής θεματικής του ενότητας Α year of documents,παρουσιάζει την παράσταση "Δημόσιοι Χώροι Ι", μια συμπαραγωγή του Theseum the Ensemble με το δανέζικο θέατρο Bidt, που θα διαρκέσει ως τις 14 Δεκεμβρίου.
Το "Θησείον - Ένα θέατρο για τις τέχνες", στο πλαίσιο της φετινής θεματικής του ενότητας Α year of documents, ανεβάζει την παράσταση "Δημόσιοι Χώροι Ι", μια συμπαραγωγή του Theseum the Ensemble (πρώην Διπλούς Έρως) με το δανέζικο θέατρο Bidt, που θα διαρκέσει ως τις 14 Δεκεμβρίου.
Θα ακολουθήσει η πρεμιέρα της παράστασης Ρομέο και Ιουλιέτα: Η Τρίτη Μνήμη, που ξεκινάει στις 19 Δεκεμβρίου και το Hot Spots ή ήμουν εδώ, συμπαραγωγή με το γερμανικό θέατρο Rimini Protokoll, από τις 6 Μαρτίου.

Oι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση /δοκίμιο για τους δημόσιους χώρους, που αποτελεί τμήμα έρευνας μιας διεπιστημονικής συνεργασίας τριών κρατών στον τομέα της Πολιτιστικής Οικολογίας με θέμα Δημόσιοι Χώροι - Public Spaces, ανάμεσα στην Ελλάδα, τη Γεωργία και τη Δανία.
Οι "Δημόσιοι Χώροι " είναι μια παράσταση, που αφορά τους χώρους που όλοι μοιραζόμαστε, τις κοινωνικές συνθήκες που μας περιβάλουν΄ την πόλη, τους ανθρώπους και τις ιστορίες που αυτοί κουβαλούν.

Δημόσιοι λέγονται οι χώροι που για κάποιους συγκεκριμένους ή απροσδιόριστους, αρχικά, λόγους, συγκεντρώνονται σ' αυτούς άνθρωποι. Στους Δημόσιους Χώρους μπορεί να παραβρεθεί οποιοσδήποτε, εκεί υπάρχει αληθινή ελευθερία, εκεί μπορούμε να φωνάξουμε δυνατά και να εκφραστούμε.
Τι περιμένουμε να συμβεί σ' έναν Δημόσιο Χώρο; Πως θα θέλαμε να είναι ένας Δημόσιος Χώρος, σύμφωνα με το τι προσδοκύμε απ' αυτόν;
Ο θεατρικός χώρος που εξυπηρετεί τη θεμελιώδη ανάγκη μας για οικειότητα, όπου το ζητούμενο είναι η δημιουργία ενός ζωντανού συνδέσμου μεταξύ των ατόμων, τι σχέση έχει με τον Δημόσιο Χώρο σήμερα; Σε τι μοιάζουν ή δεν μοιάζουν;
Διερευνώντας δημόσια, αναρωτηθήκαμε τι μοιραζόμαστε στους σύγχρονους Δημόσιους Χώρους. Είναι σαν την πόλη: διασκεδαστικοί και σοβαροί, σκληροί και τρυφεροί, οικείοι και δημόσιοι. Ή μήπως μιλάμε για μια ουτοπία;
Με λέξεις και κινήσεις, συνδυάζοντας αποσπασματικά κείμενα, performance, μουσική και χορό, οι "Δημόσιοι Χώροι Ι" είναι μια πρόταση σύγχρονου θεάτρου.
Στο έργο χρησιμοποιούνται δύο γλώσσες: ελληνικά και αγγλικά με σύγχρονη ελληνική μετάφραση. Η παράσταση πραγματοποιείται με την ευγενή υποστήριξη του Danish Theatre Council και του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα (DIA).

Συντελεστές:
Iδέα και δραματουργική επιμέλεια: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Σκηνοθεσία: Erik Pold
Έρευνα υλικού-κείμενα: Erik Pold, Mιχαήλ Μαρμαρινός, Kristofer Krarup, Mέντη Μέγα, Ηλέκτρα Νικολούζου, Χρήστος Πασσαλής
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Σκηνογραφία: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Erik Pold, Άση Δημητρολοπούλου
Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Τα μέλη/ηθοποιοί: Kristofer Krarup, Mέντη Μέγα, Ηλέκτρα Νικολούζου, Χρήστος Πασσαλής
Η μεταφράστρια: Άμυ Πασσά

Οι παραστάσεις θα δίνονται έως την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο "Θησείον" (Τουρναβίτου 7, Θησείο, τηλ.: 210 - 32 55 444)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτ. 23.00, Πέμ. - Κυρ. 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 14 ευρώ (φοιτητικό).