H Bούλα Κερεκλίδου στο Sofitel Athens Airport

01.12.2003
Με την έκθεση της ζωγράφου Βούλας Κερεκλίδου άνοιξε ο 4ος εικαστικός κύκλος στην Art Gallery του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport.
Με την έκθεση της ζωγράφου Βούλας Κερεκλίδου άνοιξε ο 4ος εικαστικός κύκλος στην Art Gallery του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport.
Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία θα θαυμάσει 30 μοναδικά έργα, στα οποία οι ανθρώπινες σχέσεις και η γυναικεία μορφή παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς η καλλιτέχνις αντλεί την έμπνευσή της από τη δύναμη της ανθρώπινης φύσης, από τη δύναμη της γυναίκας ως μητέρας, κόρης, ερωμένης, φίλης.
Όπως επισημαίνει ο Ιστορικός Τέχνης Johann Muller, η γυναίκα παρουσιάζεται στη δουλειά της Βούλας Κερεκλίδου "υπό μία μορφή που γυρίζει τον θεατή μακριά πίσω στον χρόνο. Συνδυάζοντας αυτή την γυναικεία μορφή η οποία έρχεται από το παρελθόν, με την μορφή του άντρα, που διατηρεί τα χαρακτηριστικά της σύγχρονης εποχής, η Κερεκλίδου μεταφέρει τη βασική φιλοσοφική ιδέα του έργου της για την διαχρονικότητα των ανθρώπινων σχέσεων."
Μέσα από τους πίνακές της, η δημιουργός εκφράζει την αγωνία της ψυχής και τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου. Οι ανάγλυφες σχεδιαστικές γραμμές των έργων της, αποπνέουν τον δυναμισμό και το χρώμα μιας άλλης εποχής, ενώ οι χρωματικές συνθέσεις είναι ζεστές και ατμοσφαιρικές.
Η Βούλα Κερεκλίδου σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Σόφιας και ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Konst Akademi της Στοκχόλμης και στο Βερολίνο. Έχει στο ενεργητικό της 10 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει συμμετάσχει σε 7 ομαδικές στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικά μουσεία και συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2004.
Η Art Gallery του Sofitel Athens Airport είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά, από Δευτέρα έως και Κυριακή, όλο το 24ωρο.