O Παύλος Νικολακόπουλος στην TinT

03.11.2003
Η γκαλερί Tin T (Χρυσ. Σμύρνης 13) παρουσιάζει έως τις 29 Νοεμβρίου για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη τον Παύλο Νικολακόπουλο. Ο καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ελβετία και την Πορτογαλία. Το 2004 θα συμμετάσχει στην ARGO στη Μαδρίτη.
Η γκαλερί Tin T (Χρυσ. Σμύρνης 13) παρουσιάζει έως τις 29 Νοεμβρίου για δεύτερη φορά στη Θεσσαλονίκη τον Παύλο Νικολακόπουλο.
Ο Παύλος Νικολακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Εχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ελβετία και την Πορτογαλία. Το 2004 θα συμμετάσχει στην ARGO στη Μαδρίτη.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει για αυτή την ενότητα της δουλειάς του: "...οι αισθήσεις μας καταγράφουν διαρκώς ερεθίσματα που λαμβάνουμε από την πραγματικότητα και εγγράφονται στη μνήμη, τροφοδοτώντας τον εγκέφαλό μας με πληροφορίες. Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης αυτών των μνημονικών ιχνών, διαμορφώνουμε μια συγκεκριμένη άποψη πάνω στην πραγματικότητα, που ονομάζω αντιληπτικές θέσεις, και είναι το θέμα της παρούσας δουλειάς μου. Το μήνυμά μου είναι πως η διαδιακασία του επαναπροσδιορισμού της θέσης μας σε σχέση με τον κόσμο, δημιουργεί ένα ευρύτερο πεδίο προσωπικής έκφρασης και ανάπτυξης. Για παράδειγμα σε ένα έργο μου καλώ το κοινό, μέσω ουσιαστικά ενός παιχνιδιού, να φτιάξει μία καινούρια -δική μου- αντιληπτική θέση, ξανασυνθέτοντας με διαφορετικό τρόπο τα κομμάτια μίας αληθινής, αλλά κατατμημένης καρέκλας.
Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι αιχμηρά κυρίως αντικείμενα γιατί με ικανοποιεί η ανησυχία που προκαλούν στη θέα τους. Τα ενσωματώνω στα έργα μου για να υπαινιχθώ τη λειτουργία τους πάνω στους αντιληπτικούς μας μηχανισμούς. Ετσι, καρφιά, ξυράφια, αγκίστρια, αλλά και καθρέφτες, φώτα νέον και ξύλο γίνονται στα έργα μου σήματα εγρήγορσης, όχι απειλής..."