Παγκόσμια ημέρα μετάφρασης!

30.09.2003
Δημιουργικά εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια, εκθέσεις και ένα ειδικό αφιέρωμα στη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Αλκη Ζέη, πραγματοποιούνται την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του θεάτρου "Χυτήριο" από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ), στα πλαίσια της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης που φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά.
Δημιουργικά εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια, εκθέσεις και ένα ειδικό αφιέρωμα στη συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Άλκη Ζέη (θα οργανωθεί μια τιμητική εκδήλωση για την Άλκη Ζέη, υποψήφια για το βραβείο Άντερσεν, με θέμα "Η Άλκη Ζέη και οι μεταφραστές της ανά τον κόσμο"), πραγματοποιούνται την Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του θεάτρου "Χυτήριο" από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ), στα πλαίσια της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Μετάφρασης που φέτος είναι αφιερωμένη στα παιδιά.

Ευρωπαίοι εικονογράφοι θα βρίσκονται στους χώρους του θεάτρου, όπου μαζί με τα παιδιά θα συνεργαστούν στα εργαστήρια. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οι εικονογράφοι, Nathalie Novi, Carll Cneut, Quentin Blake, Julian Press και Kveta Pacovska.
Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης θα συμμετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο της εικόνας και του βιβλίου, όπως Madeleine Thoby, εκδότρια των Actes Sud Junior, Aλέξης Κυριτσόπουλος, Βάσω Ψαράκη, Florence Noiville από την εφημερίδα Le Monde.