"Ολυμπιακές" φωτογραφίες στο Ζάππειο Μέγαρο

29.09.2003
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιείται έκθεση "Ζάππειο Μέγαρο - Παναθηναϊκό Στάδιο, δύο Ολυμπιακά έργα σε εξέλιξη".
Η έκθεση "Ζάππειο Μέγαρο - Παναθηναϊκό Στάδιο, δύο Ολυμπιακά έργα σε εξέλιξη", πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και διοργανώνεται από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων με τη συνεργασία της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων.

Η φωτογραφική αυτή έκθεση περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες: Στην πρώτη προβάλλονται στοιχεία από την αρχαιολογία, την αρχιτεκτονική και τη νεώτερη ιστορία των δύο μνημείων, με έμφαση στον πολικό, πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό τους ρόλο. Στη δεύτερη παρουσιάζονται τα αναστηλωτικά έργα της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων με στόχο την αποκατάσταση και ανάδειξή τους. Η έκθεση πλαισιώνεται από προβολή πολυμέσων με θέμα το Ζάππειο Μέγαρο και το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Παράλληλα, την Κυριακή 28/9/2003 και ώρα 11.30π.μ.- 13.00 μ.μ, η Ομάδα Ξιφασκίας του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου θα πραγματοποιήσει στο αίθριο του Ζαππείου Μεγάρου επίδειξη του αθλήματος της ξιφασκίας. Η επίδειξη αυτή αποσκοπεί στο να αναδείξει τη χρήση του Ζαππείου Μεγάρου ως Ολυμπιακής εγκατάστασης κατά τη διάρκεια των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 και τη Μεσολυμπιάδας του 1906.

Για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα δύο σπουδαιότερα μνημεία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, θα διατίθεται τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, το έντυπο που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού στο πλαίσιο των δράσεων του για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με τίτλο "Ημέρες Ζαππείου: 115 χρόνια αθλητισμού και πολιτισμού" καθώς επίσης και το έντυπο "Το Παναθηναϊκό Στάδιο, η εν Αθήναις Άλτις", το οποίο εκδίδεται με την οικονομική υποστήριξη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων.

Η έκθεση θα διαρκέσει από την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου έως την Κυριακή 5 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας 9.00π.μ.- 14 μ.μ.