"Εquus" από το Χοροθέατρο του Κ.Θ.Β.Ε.

07.01.2004
Η χοροθεατρική παράσταση Equus - Ιππέας (Τέσσερα καλά πόδια για να στέκεσαι) σε χορογραφία της Amalia Bennett παρουσιάζεται στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από τις 7 ως και τις 11 Ιανουαρίου 2004.
Η χοροθεατρική παράσταση Equus - Ιππέας (Τέσσερα καλά πόδια για να στέκεσαι) σε χορογραφία της Amalia Bennett παρουσιάζεται στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, από τις 7 ως και τις 11 Ιανουαρίου 2004. (21.00)

Το Equus - Ιππέας είναι ένα έργο για έξι χορευτές, βασισμένο στο θεατρικό έργο "Equus" του Πήτερ Σάφερ. Το έργο του Σάφερ είναι η ιστορία ενός παιδιού που τύφλωσε έξι άλογα, σε μια πράξη ανεξήγητης βίας. Ο ψυχολόγος που ανέλαβε να εξηγήσει αυτή την πράξη, βρέθηκε αντιμέτωπος με τον φανταστικό κόσμο που είχε φτιάξει το παιδί, στον οποίο το κέντρο ήταν το άλογο (Equus στα λατινικά).

Η χορογράφος Amalia Bennett εμπνεύστηκε από τις εικόνες τεχνητής ουτοπίας της αμερικάνικης διαφήμισης. Η Άγρια Δύση, ο καουμπόη με το άλογο, είναι τα είδωλα μιας ουτοπίας που χρησιμοποιείται για να πουλήσει τσιγάρα. Δίπλα σ' αυτήν την ουτοπία, η μικρή καθημερινή ζωή των χορευτών πάνω στη σκηνή μοιάζει ακόμη πιο μικρή, καθώς σκιάζεται από μια τεράστια εικόνα - γιγαντοαφίσα του Ιππέα - καουμπόη.
Μόνο ένα εξαιρετικό ον, μπορεί με τη φαντασία του να φτιάξει τη δική του ουτοπία, την ουτοπία του Equus. Οι δύο ουτοπίες έρχονται αντιμέτωπες. Η σύγκρουση δημιουργεί αναστάτωση στην μικρή καθημερινή ζωή των χορευτών πάνω στη σκηνή, που γεμίζει από μικρές πράξεις βίας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφία: Amalia Bennett
Σκηνικά: Kenny MacLellan
Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου
Μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Γρίβας
Φωτισμοί: Θοδωρής Καραπίντσιος
Οργάνωση παραγωγής: Ιωάννα Λιάκου

Ερμηνεύουν: Παναγιώτης Κοντονής, Γιάννης Μάρτος, Ηλίας Τσάκωνας, Δήμητρα Χαραλάμπους, Πένυ Χριστοπούλου και Marlen Verschuuren.