Pilobolus Dance Theatre στο Ηρώδειο

03.09.2003
Δύο ξεχωριστές βραδιές χορού, κίνησης και μουσικής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του Ηρωδείου στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ Αθηνών φιλοξενεί για πρώτη φορά το διάσημο Pilobolus Dance Theatre, μια ομάδα χορού που χαρακτηρίζεται από χιούμορ, εφευρετικότητα και τόλμη.
Πού: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού
Πότε: 6 και 7 Σεπτεμβρίου, 20.30
Εισιτήρια: 90, 70, 50, 35, 26.
Προπώληση: Κεντρικά Ταμεία Φεστιβάλ Αθηνών (Πανεπιστημίου 39, τηλ. 210-32.21.459), Ωδείο Ηρώδου Αττικού (τηλ. 210-32.32.771, 210-32.35.582).

Δύο ξεχωριστές βραδιές χορού, κίνησης και μουσικής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το κοινό του Ηρωδείου στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου. Το Φεστιβάλ Αθηνών, με την ευγενική χορηγία της Estee Lauder, φιλοξενεί για πρώτη φορά το διάσημο Pilobolus Dance Theatre, μια ομάδα χορού που χαρακτηρίζεται από το χιούμορ, την εφευρετικότητα και την τόλμη.

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι Momix με την περσινή εμφάνισή τους στο Ηρώδειο, οι Pilobolus έρχονται για να οδηγήσουν τη γοητεία ακόμα πιο μακριά. Άλλωστε ο ίδιος ο Moses Pendleton, ιδρυτής των Momix, έχει ιδρύσει το 1997 και το Pilobolus μαζί με τον Jonathan Wolken.

Η ομάδα πήρε το όνομά της από το ομώνυμο μανιτάρι, το οποίο, παρότι το ύψος του φτάνει μόνο το 1/4 της ίντσας, είναι ικανό να εκτοξεύει το σπόρο του σε ύψος οκτώ ποδιών. Μια ομάδα χοερυτών, αθλητών, ακροβατών, καλλιτεχνών του τσίρκου και της παντομίμας που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό, αλλά και στη σκληρή συλλογική δουλειά που την έχει καταστήσει μία από τις διασημότερες ομάδες στον κόσμο, με ένα χορευτικό ιδίωμα υψηλής ποιότητας και αισθητικού αποτελέσματος.

Το ποιητικό αυτό οπτικοακουστικό θέαμα χρωστά την πρωτοτυπία του ακόμη και στον τρόπο με τον οποίο έχει διαρθρώσει και δομήσει τα μέλη της ομάδας και τη λειτουργία της. Η ομάδα στηρίζεται στη συνεργασία και τη συμβολή πέντε καλλιτεχνικών διευθυντών και έξι χορευτών, οι οποίοι χορογραφούν και χορεύουν, ενώ, ταυτόχρονα, διευθύνουν και δημοσιεύουν οι ίδιοι τα προγράμματά της. Ένα συμπαγές, απόλυτα αυτάρκες σχήμα, όπου οι έννοιες της συν-δημιουργίας και συν-εξέλιξης βρίσκουν την πλήρη δικαίωσή τους.
Μικρές χορευτικές στιγμές δημιουργούν έναν μαγικό κύκλο που απογειώνει τους θεατές....


Καλλιτεχνική διεύθυνση: Robby Barnett, Alison Becker, Chase, Michael Tracy, Jonathan Wolken.
Χορεύουν: Ras Mikey C, Otis Cook, Mark Fucik, Renie Jaworski, Matt Kent, Jennifer Macavinta.
Υπεύθυνη φωτισμών: Sarah Borg.
Υπεύθυνος σκηνής: Christopher Brislin.
Επικεφαλής χοερυτικής ομάδας: Matt Kent.
Σχεδιασμός φωτισμών: Neil Peter Jampolis.