Πεδίο Δράσης Κόδρα 2003

01.09.2003
Το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2003, το ιδιαίτερο αυτό ετήσιο εικαστικό γεγονός, διοργανώνεται για τρίτη κατά σειρά χρονιά φέτος (4 ως 14 Σεπτεμβρίου) από τους ίδιους συντελεστές. Φέτος, ο αριθμός των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αυξήθηκε δραστικά από 70 σε 130.
Το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2003, η μεγάλη αυτή διοργάνωση, που με το σύγχρονο, αντισυμβατικό πνεύμα και τη φρέσκια οπτιική κέρδισε την εμπιστοσύνη των καλλιτεχνών και του κοινού, διοργανώνεται για τρίτη κατά σειρά χρονιά φέτος από τους ίδιους συντελεστές: o Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς έχει τη διοργάνωση, η Γκαλερί Σύγχρονης Tέχνης Tin T την εικαστική επιμέλεια και η Ελένη Δημοπούλου το συντονισμό. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο, το πρώην Στρατόπεδο Μακεδονομάχου Κόδρα στο τέρμα της οδού Σοφούλη στην Καλαμαριά, από 4 ως 14 Σεπτεμβρίου 2003.

Για τη φετινή διοργάνωση, ωστόσο, προγραμματίστηκε μια σημαντική διεύρυνση των εκδηλώσεων, καθώς ο αριθμός των καλλιτεχνών που συμμετέχουν αυξήθηκε δραστικά από 70 σε 130, επισημοποιήθηκε η συμμετοχή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., συμμετέχουν εικαστικοί δημιουργοί από όλη την Ελλάδα και υπάρχει φιλοξενούμενη έκθεση εικαστικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμάνα, το Πεδίο Δράσης Κόδρα - 03 αποτελείται από τρεις διαφορετικές εκθέσεις, που μπλέκονται και συνομιλούν μεταξύ τους:

ENTER, το νέο αίμα στο χώρο της τέχνης, η έπίσημη συμμετοχή της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. με εβδομήντα τελειόφοιτους από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και το Τμήμα Θεάτρου.

IN, αυτοί που ήδη λειτουργούν στο χώρο των εικαστικών, σαράντα εικαστικοί ως σαράντα πέντε χρόνων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επιλέχτηκαν από κριτική επιτροπή που την απαρτίζουν οι: Δημήτρης Ξόνογλου, Θάλεια Στεφανίδου, Γιώργος Τσακίρης, Έλλη Χρυσίδου.

OUT, η φιλοξενούμενη έκθεση που έρχεται από το εξωτερικό με συμμετοχή δώδεκα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, επιμελητής της οποίας είναι ο Πορτογάλος εικαστικός Augusto Canedo.