Οι δύο άρχοντες της Βερόνας στο Μέλι

01.11.2003
Στο θέατρο "Μέλι" (Φωκαίας 4, Πλατεία Βικτωρίας), στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτώβρη, θα παρουσιαστεί το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, "Οι δυο άρχοντες της Βερόνας", σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.
Στο θέατρο "Μέλι" (Φωκαίας 4, Πλατεία Βικτωρίας), παρουσιάζεται το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, "Οι δυο άρχοντες της Βερόνας", σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ.

Πρόκειται για μια κωμωδία που βασίζεται στο παιχνίδι της ερωτικής επιλογής, στο δυσδιάκριτο όριο ανάμεσα στη φιλία και τον έρωτα, στην καθολικότητα του πόθου σε όλες τις παραλλαγές.
Οι "δυο άρχοντες της Βερόνας", ο Βαλεντίνος και ο Πρωτέας είναι φίλοι αχώριστοι. Τίποτα δε μπαίνει ανάμεσά τους μέχρι τη στιγμή που ο Πρωτέας ερωτεύεται τη νέα αγαπημένη του Βαλεντίνου, την όμορφη Σίλβια και ξεκινά μια άκρως διασκεδαστική εκστρατεία για να κερδίσει την καρδιά της.
Τα επεισόδιια που ακολουθούν υφαίνονται με έρωτες, απιστίες, μεταμφιέσεις κοριτσιών σε αγόρια, όρκους και υποσχέσεις...
Ο Ουίλλιαμ Σαίξπηρ ανατρέπει και σαρκάζει, δημιουργώντας μια κωμωδία μοντέρνα ακόμα και σήμερα.

Οι συντελεστές:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Παίζουν: Μαρίνος Βουρδαμής, Γιάννης Βουλγαράκης, Γιώργος Καυκαλάκης, Εύα Κοτανίδη, Χρήστος Λιακόπουλος, Ειρήνη Μουρελάτου, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Σαμόλης.


Ημέρες και Ωρες Παραστάσεων: Δευτέρα -Τρίτη: Αργία
Τετάρτη- Σάββατο: 18.15 (λαική απογευματινή), 21.15
Πέμπτη, Παρασκευή: 21.15
Κυριακή: 19.15