To «ασπρόμαυρο» μοντέλο με λεύκη στο βιντεοκλίπ του Έμινεμ [vds+photos]

01.02.2015
Είναι μόλις 20 ετών και ήδη αποτελεί σύμβολο για όλους όσους είναι αναγκασμένοι να βρουν τη δύναμη να ξεπεράσουν κάποια σωματική «αναπηρία» και να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους! Με την ομορφιά και την ιδιαίτερη προσωπική της ιστορία, η Σαντέλ Γιανγκ (Chantelle Young - πραγματικό όνομα Winnie Harlow) έχει εμπνεύσει χιλιάδες νέους στην Αμερική. Η πρώην διαγωνιζομένη στο Next Top Model Αμερικής τα έχει καταφέρει ως μοντέλο, αν και πάσχει από... λεύκη.

Πρόσφατα ο γνωστός ράπερ Έμινεμ και η Αυστραλή τραγουδίστρια Sia την επέλεξαν να πρωταγωνιστήσει στο βιντεοκλίπ του κομματιού «Guts Over Fear» - σε ελεύθερη μετάφραση «Τα Κότσια πάνω από τον Φόβο». Στο βίντεο, που φυσικά θα μπορούσε να αποτελεί την ιστορία ζωής της όμορφης Γουίνι, το μοντέλο κινεί τα χείλη της πάνω από τη μοναδική φωνή της Sia και μάλιστα φοράει τη κλασική ξανθιά καρέ περούκα, που παραπέμπει στη γνωστή τραγουδίστρια.

Το κομμάτι είναι ένας... ύμνος αφιερωμένος στο να νικάς τις πιθανότητες που ορθώνονται εναντίον σου και να βγαίνεις νικητής, είτε είσαι μποξέρ είτε όχι!

Η όμορφη και πολυφωτογραφημένη Σαντέλ άρχισε να αντιμετωπίζει τη δύσκολη πάθησή της από 4 ετών. Μια ασθένεια την οποία εμφανίζει μόλις το 1% του πληθυσμού παγκοσμίως. Στο σχολείο αποκαλούσαν κοροϊδευτικά «ζέβρα» και «γαλακτερή». Σήμερα, είναι πιο συνειδητοποιημένη: «Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ιστορία, η δική μου είναι ζωγραφισμένη στο σώμα μου

Η λεύκη είναι μια κοινή επίκτητος δερματοπάθεια που χαρακτηρίζεται από έντονες περιγεγραμμένες αποχρωματισμένες κηλίδες. Πρόκειται για μια διαταραχή της μελάχρωσης όπου τα μελανοκύτταρα καταστρέφονται και κάποια σημεία στο δέρμα να είναι λευκότερα από κάποια άλλα που παραμένουν σκούρα. Είναι συχνότερη στις ηλιόλουστες χώρες, ιδίως στη βόρεια Αφρική, και έχει χαρακτηριστεί ως «νόσος του φωτός».

Η Σαντέλ δεν κρύβει τις λευκές "κηλίδες" στις φωτογραφήσεις της, είναι μάλιστα φορές που τις ... χρησιμοποιεί για να προκαλέσει, και οι πιο επιτυχημένες δουλειές της είναι οι ασπρόμαυρες...

Η παρουσία της στην πασαρέλα της πρόσφατης Εβδομάδας Μόδας στο Λονδίνο αποδεικνύει ότι τα έχει καταφέρει! Οι 223.000 followers της στο Instagram θεωρούν ότι είναι η ζωντανή απόδειξη ότι δεν πρέπει να αφήσουμε όσους μας αμφισβητούν να μας εμποδίσουν να κυνηγήσουμε το όνειρό μας ... όσο ακατόρθωτο και να μοιάζει αυτό.

Περισσότερα στο instagram.com/winnieharlow

Χριστίνα Τσατσαράγκου