Οργώνουν τα πελάγη με καγιάκ και σπέρνουν την Πίστη

30.06.2014
To South Evian Gulf team δεν είναι ναυτικός όμιλος, ούτε αθλητικός σύλλογος. Είναι μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς. Σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, κυνηγώντας το απίθανο.

Το South Evian Gulf team γεννήθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010, από τη βαθιά αγάπη των ιδρυτών του για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια. Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον εαυτό τους, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, χαράσσουν κάθε χρόνο και νέες ρότες, με πυξίδα τους την ιδέα της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Κάθε μεγάλη αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων στην ανοιχτή θάλασσα, με όλες τις προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται, ο οποίος πρωτίστως υπηρετεί έναν κοινωνικό σκοπό. Κάθε θαλασσινό ταξίδι είναι ταυτόχρονα μια δυνατότητα να μιλήσουμε με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, προκειμένου από κοινού να σταθούν στο πλευρό όσων τους χρειάζονται, και ειδικότερα των παιδιών που έχουν ανάγκη.

Το South Evian Gulf team ολοκλήρωσε στις 19 Ιουνίου έναν άθλο για καλό σκοπό. Διέσχισε απ’ άκρη σε άκρη τις ελληνικές θάλασσες με καγιάκ, μέσα σε 46 ημέρες, ένα εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη ναυτική ιστορία. Από τους Οθωνούς, στο δυτικότερο σημείο της χώρας, μέχρι το Καστελλόριζο, στο ανατολικότερο.



Στόχος τους να μεταφέρουν το μήνυμα της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, στηρίζοντας το έργο του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδιών με καρκίνο “η Πίστη”.

Αν μη τι άλλο, τέτοιες προσπάθειες πρέπει να μνημονεύονται….