20 χρόνια από την 'ηχογράφηση της δεκαετίας'

27.11.2013
Το album "Frank Sinatra Duets" εξακολουθεί να αποπνέει την αίσθηση μιας hot all-star ηχογράφησης.

Τόσοι πολλοί superstars για την ηχογράφηση ενός και μόνο δίσκου είχαν να μαζευτούν από την ηχογράφηση του 1985 για το φιλανθρωπικού χαρακτήρα single, "We Are the World" του U.S.A. for Africa, The New York Times, 1993

Αυτό που αναφέρεται ως “Η Ηχογράφηση της Δεκαετίας”, το πρωτοποριακό και επιτυχημένο album του Frank Sinatra, Duets , κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1993, συγκεντρώνοντας την αφρόκρεμα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Charles Aznavour, Anita Baker, Tony Bennett, Bono, Natalie Cole, Gloria Estefan, Aretha Franklin, Kenny G, Julio Iglesias, Liza Minnelli, Carly Simon, Barbra Streisand και Luther Vandross για ένα album που περιλαμβάνει τραγούδια που συνδέονται με τον “Chairman of the Board”.

Για τον εορτασμό των 20 χρόνων από την κυκλοφορία του πρωτοποριακού και πολύ-πλατινένιου album, η Capitol/Universal Music κυκλοφορεί το Frank Sinatra: Sinatra Duets - Twentieth Anniversary, στις 18 Νοεμβρίου 2013, φέρνοντας μαζί το Duets και το Duets II, remastered με special extras. Το Frank Sinatra: Sinatra Duets - Twentieth Anniversary θα είναι διαθέσιμο σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις:

· Super Deluxe Box Set περιέχει τα Duets και Duets II 180g βινύλιο σε gatefold LP, τρία CDs με τα Duets και Duets II με bonus και ακυκλοφόρητα τραγούδια, ένα bonus CD του Classic Duets – το σπάνιο διαγραμμένο album με ντουέτο εμφανίσεις από τον Sinatra στα show του ABC TV από το 1957 έως το 1960 – μαζί με ένα DVD που περιλαμβάνει συνεντεύξεις, το επίσημο EPK και ένα promo video του “I’ve Got You Under My Skin” σε ντουέτο με τον Bono, ένα 20-σέλιδο LP booklet με σπάνιες φωτογραφίες και νέες σημειώσεις και μια ανάγλυφη λιθογραφία, όλα αυτά σε ένα κομψό 12”x12” box με χρυσή σφραγίδα τίτλου.

· 2-CD Deluxe Edition με bonus και ακυκλοφόρητα τραγούδια και ένα 32-σέλιδο booklet με σπάνιες φωτογραφίες και νέες σημειώσεις.

· 2-LP Vinyl των original Duets και Duets II κυκλοφορεί σε 180 g βινύλιο σε gatefold.

Οι Super Deluxe Box Set και 2-CD Deluxe Edition κυκλοφορίες θα περιέχουν 2 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις, το “One for My Baby (And One More for the Road)” με τον Tom Scott και το “Embraceable You” με την Tanya Tucker, με επιπλέον σπάνια bonus τραγούδια όπως το “Fly Me to the Moon” με τον George Strait, και δύο εκδοχές του “My Way,” η μια ηχογραφημένη με τον Luciano Pavarotti και η άλλη με τον Willie Nelson.
Εκτός από τις τρείς επετειακές εκδόσεις, η Capitol/Universal Music θα κυκλοφορήσει επίσης το Best Of Duets, μια συλλογή με 14 τραγούδια – κλειδιά από το Duets και Duets II με bonus track, το “My Way” με τον Luciano Pavarotti.

Ο Sinatra ηχογράφησε τα τραγούδια του “live” με μια 54-μελή ορχήστρα στα Capitol studios, με τον τρόπο που ηχογράφησε αρχικά τα κλασικά Capitol albums. Σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την δισκογραφική βιομηχανία, σε διάφορα σημεία, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, οι παρτενέρ του Sinatra στα ‘duet’, ηχογράφησαν τα φωνητικά τους πάνω στις ηχογραφήσεις του, επιτρέποντας τους να τραγουδήσουν με έναν απο τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. Το Duets έγινε ιστορικό, όχι μόνο για των υψηλών προδιαγραφών τεχνικών ηχογράφησης αλλά και για την συμμετοχή του γνωστού καλλιτέχνη, LeRoy Neiman, στο artwork του album, με τις μεγαλύτερες πωλήσεις εκείνης της χρονιάς, πάνω από 1.3 εκατομμύρια αντίτυπα, τοποθετώντας τον 77χρονο Sinatra στο No. 2 των Billboard charts, ανάμεσα στο Vs. των Pearl Jam και το Bat Out Of Hell II του Meat Loaf.

Το άκρως επιτυχημένο επακόλουθο album, Duets II, κυκλοφόρησε την επόμενη χρονιά περιλαμβάνοντας τους Jimmy Buffett, Neil Diamond, Lena Horne, Chrissie Hynde, Antonio Carlos Jobim, Patti LaBelle, Steve Lawrence & Eydie Gorme, Luis Miguel, Lorrie Morgan, Willie Nelson, Linda Ronstadt, Jon Secada, Frank Sinatra Jr., Stevie Wonder & Gladys Knight. Για άλλη μια φορά, ο Sinatra απόλαυσε ένα πολυ-πλατινένιο δίσκο στο Top Ten των charts, με το Duets II να καταλαμβάνει την θέση No. 9 του Billboard Top 200 Chart.

Ακόμα και μετά από 50 χρόνια καριέρας, ο Sinatra συνέχιζε να χαράζει μια πορεία για πολλούς καλλιτέχνες αγγίζοντας όλα τα μουσικά είδη. Αυτές οι μοναδικές ηχογραφήσεις είναι ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά του και την ανυπολόγιστη επίδραση και επιρροή που εξακολουθεί να έχει στη μουσική σήμερα.