Διαστροφικοί περφόρμερ και αστεία για το σεξ

27.11.2013
Χορευτές με κεφάλια γουρουνιού, μαύρες καλλονές με ζώνες από μπανάνες, τεράστια σώβρακα και άντρες ντυμένοι Λάιζα Μινέλι με μουστάκι... είναι οι Νεο-Μπουρλέσκ της Ν. Υόρκης! Η λέξη μπουρλέσκ είναι ταυτισμένη στο μυαλό μας με τη μελαχρινή σεξοβόμβα, Ντίτα Φον Τιζ (Dita Von Tesse), την απόλυτη «Βασίλισσα του μπουρλέσκ» στην Αμερική. Το μπουρλέσκ, άρχισε να γίνεται δημοφιλές στην Aμερική τη δεκαετία του '20 ως μια χιουμοριστική θεατρική ψυχαγωγία που περιλαμβάνει την παρωδία και πολύ συχνά την υπερβολή. Αυτή η μορφή διασκέδασης εμφάνιζε το στριπτίζ ως το κύριο θέλγητρο για το κοινό. Πρόκειται για τραγελαφικά σόου-παραλλαγές αυτού που θεωρούμε θεατρική επιθεώρηση. Όλα τα αστεία ήταν γύρω από το σεξ. Τα κορίτσια που χόρευαν ήταν τα αστέρια της παράστασης και οι βασικές πρωταγωνίστριες, που ήξεραν με τσαχπινιά πώς να «πειράζουν» ή να ξεσηκώνουν το κοινό. Την εξέλιξη του μπουρλέσκ στη Νέα Υόρκη απαθανατίζει ο φωτογράφος Λίλαντ Μπομπ (Leland Bobbe) βαπτίζοντας τους πρωταγωνιστές του Νεο-Μπουρλέσκ (Neo-Burlesque). Αυτά δεν είναι στημένα πορτρέτα καλλιτεχνών στα νεοϋορκέζικα μπουρλέσκ κλαμπ. Είναι δώδεκα μικρές, συναισθηματικές ιστορίες που περνούν κάποιο μήνυμα για την τελειότητα ή ατέλεια του σώματος. Χριστίνα Τσατσαράγκου Διάβασε τη συνέντευξη της Ντίτα για το Μπουρλέσκ ΕΔΏ...

Η λέξη μπουρλέσκ είναι ταυτισμένη στο μυαλό μας με τη μελαχρινή σεξοβόμβα, Ντίτα Φον Τιζ (Dita Von Tesse), την απόλυτη «Βασίλισσα του μπουρλέσκ» στην Αμερική. Το μπουρλέσκ, άρχισε να γίνεται δημοφιλές στην Aμερική τη δεκαετία του '20 ως μια χιουμοριστική θεατρική ψυχαγωγία που περιλαμβάνει την παρωδία και πολύ συχνά την υπερβολή. Αυτή η μορφή διασκέδασης εμφάνιζε το στριπτίζ ως το κύριο θέλγητρο για το κοινό. Πρόκειται για τραγελαφικά σόου-παραλλαγές αυτού που θεωρούμε θεατρική επιθεώρηση. Όλα τα αστεία ήταν γύρω από το σεξ. Τα κορίτσια που χόρευαν ήταν τα αστέρια της παράστασης και οι βασικές πρωταγωνίστριες, που ήξεραν με τσαχπινιά πώς να «πειράζουν» ή να ξεσηκώνουν το κοινό.

Την εξέλιξη του μπουρλέσκ στη Νέα Υόρκη απαθανατίζει ο φωτογράφος Λίλαντ Μπομπ (Leland Bobbe) βαπτίζοντας τους πρωταγωνιστές του Νεο-Μπουρλέσκ (Neo-Burlesque). Αυτά δεν είναι στημένα πορτρέτα καλλιτεχνών στα νεοϋορκέζικα μπουρλέσκ κλαμπ. Είναι δώδεκα μικρές, συναισθηματικές ιστορίες που περνούν κάποιο μήνυμα για την τελειότητα ή ατέλεια του σώματος.

Χριστίνα Τσατσαράγκου

Διάβασε τη συνέντευξη της Ντίτα για το Μπουρλέσκ ΕΔΏ...