Στιγμές... Υπάρχω έζησαν οι θαμώνες του Έναστρον όχι μόνο γιατί ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τα τραγούδια του αξέχαστου Καζαντζίδη που υποδύθηκε στην ταινία αλλά γιατί ανάμεσα στους θεατές βρέθηκε να τον παρακολουθεί σε μια σπάνια νυχτερινή του έξοδο ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο σπουδαίος συνθέτης που έχει υπογράψει μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου.
Μία από αυτές, σε στίχους του μεγάλου Πυθαγόρα, το Αγριολούλουδο, επέλεξε ο Χρήστος Μάστορας να τραγουδήσει μπροστά στον συνθέτη του και μάλιστα υποκλίθηκε μπροστά του, ενώ το βίντεο ανέβηκε σε ποστ όπου έγραψε:
«Ευγένεια, ταπεινότητα, καθαρή ψυχή που αντικατοπτρίζεται στο γλυκό χαμόγελό του και φυσικά υψηλή μουσική νοημοσύνη, που κρύβει την τέχνη του να κάνεις κάτι περίπλοκο να φαίνεται απλό κατ’ επέκταση να μπορείς να το μοιραστείς και με όλον τον κόσμο. Μας έχει χαρίσει άπειρα μουσικά ταξίδια που τα μονοπάτια τους είναι γεμάτα άνθη που ακόμα και τώρα μοσχοβολούν αναμνήσεις.Τις πιο όμορφες μας αναμνήσεις. Σε ευχαριστούμε για τα τραγούδια σας τεράστιε κύριε Χρήστο Νικολόπουλε!».
Και φυσικά το Υπάρχω είχε περίοπτη θέση στο πρόγραμμα του Χρήστου Μάστορα:
Να θυμίσουμε ότι ο Χρήστος Νικολόπουλος είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για την ερμηνεία του Χρήστου Μάστορα στο Υπάρχω μιλώντας στο Πρωινό.
«Να σταματήσουν να λένε για τον Χρήστο Μάστορα ότι δεν ερμήνευσε καλά τον ρόλο. Τον ερμήνευσε εξαιρετικά. Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη φωνή του Στέλιου, όμως η παρουσία του Μάστορα ήταν αξιοπρεπέστατη», είχε πει.
Μάλιστα ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης είχε παραστεί στα γυρίσματα της ταινίας και είχε μοιραστεί με τον σκηνοθέτη Γιώργο Τσεμπερόπουλο αναμνήσεις από τη συνεργασία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη καθώς και στοιχεία από τον χαρακτήρα, την προσωπικότητά και την καθημερινότητά του προκειμένου να βοηθήσει στην όσο το δυνατόν πιο πιστή αποτύπωση του στην ταινία.
Στέλιος Καζαντζίδης και Χρήστος Νικολόπουλος έχουν μεγάλη προϊστορία που εκτός από μερικά από τα αξεπέραστα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου περιλαμβάνει και ύβρεις και προσβολές που έφτασαν μέχρι τις δικαστικές αίθουσες.
Οι δυο τους από το '70 ήταν αδελφικοί φίλοι και χρόνια συνεργάτες. Η συνεργασία τους έδωσε τραγούδια όπως το Υπάρχω, το Αγριολούλουδο, Τα πρώτα σύννεφα που έφεραν τη μεγάλη κόντρα εμφανίστηκαν το 1979 για δύο λόγους: Ο πρώτος ήταν κάποιες συζητήσεις ή διαφορές που είχε ο Στέλιος Καζαντζίδης με κάποιους χρηματοδότες εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών στον Βόλο που είχε αναλάβει την παραγωγή του ούζου “Υπάρχω”, ο τίτλος του οποίου προερχόταν από το γνωστό έργο των Καζαντζίδη – Νικολόπουλου και Πυθαγόρα. Ο δεύτερος λόγος ήταν ότι ο Χρήστος Νικολόπουλος τον ίδιο καιρό είχε πει στον Στέλιο Καζαντζίδη -που στο μεταξύ είχε αποχωρήσει από τη δισκογραφία τρία χρόνια – ότι πρέπει να κάνει μια προσπάθεια και να τα ξαναβρεί με την εταιρεία Μίνως Μάτσας, για να αρχίσει να ξανατραγουδά. Ο Στέλιος Καζαντζίδης το θεώρησε προσβολή και από τότε χάλασαν οι σχέσεις τους.
Αποκορύφωμα υπήρξε η δίκη του 1998 όπου ο Στέλιος Καζαντζίδης διεκδικούσε την πατρότητα 34 τραγουδιών και υπήρξε πολύ έντονος για τον πρώην συνεργάτη του.
«Πριν φύγει από τη ζωή ο Στέλιος Καζαντζίδης ζήτησε να με δει, δεν πήγα και το μετανιώνω. Θα του έλεγα ότι τον αγαπώ όπως τον αγαπούσα» έχει πει σε συνε΄ντευξή του ο Χρήστος Νικολόπουλος.