Φωτογραφίζει απογοητευμένες... παρθένες!

11.10.2013
Με κεντρική ιδέα την "απογοητευμένη παρθενία", ο βρετανός φωτογράφος, κινηματογραφιστής και ανιμέιτορ, Μαρκ Μπλάκι (Marc Blackie), δημιουργεί αμφιλεγόμενα πεσιμιστικά σύμπαντα κοριτσιών σε προκλητικές πορνογραφικές στάσεις... και τις στεγάζει στο disappointedvirginity.com. «Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία ήταν ένα λάθος. Ένα ατύχημα... Χωρίς γνώσεις άρχισα να παίρνω φωτογραφίες στα τέλη του '90 από τυφλή περιέργεια. Αν και άσχετος, ικανοποιήθηκα με το αποτέλεσμα, και συνέχισα να εκτυπώνω και να δημιουργώ, φωτογραφίζοντας φίλους, ερωμένες, και εν τέλει επαγγελματίες μοντέλα» λέει ο Μαρκ Μπλάκι για τη δουλειά του, που έχει δημοσιεύτει σε βιβλία, περιοδικά και έχει πρωταγωνιστήσει σε εκθέσεις φωτογραφίας σε όλο τον κόσμο. Ο Μαρκ Μπλάκι εξερευνά τον ερωτικό σουρεαλισμό, και κινείται ανάμεσα στην ειρωνεία, στον σκληρό ρεαλισμό, τον συμβολισμό και την καθαρή πορνογραφία, προσπαθώντας να ακουμπήσει τις σκοτεινές γωνίες της ανθρώπινης ψυχής. Η έμπνευσή του έρχεται από την ιαπωνική ερωτική τέχνη και το κίνημα των Ντανταϊστών. Ο Μπλάκι καλεί τον θεατή να δει πέρα από την προκλητική εικόνα - ένα ερωτικό περιστατικό που ξεφεύγει από τα όρια της ακινησίας και δραπετεύει από την κορνίζα. Χρ. Τσατσαράγκου

Με κεντρική ιδέα την "απογοητευμένη παρθενία", ο βρετανός φωτογράφος, κινηματογραφιστής και ανιμέιτορ, Μαρκ Μπλάκι (Marc Blackie), δημιουργεί αμφιλεγόμενα πεσιμιστικά σύμπαντα κοριτσιών σε προκλητικές πορνογραφικές στάσεις... και τις στεγάζει στο disappointedvirginity.com.

«Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία ήταν ένα λάθος. Ένα ατύχημα... Χωρίς γνώσεις άρχισα να παίρνω φωτογραφίες στα τέλη του '90 από τυφλή περιέργεια. Αν και άσχετος, ικανοποιήθηκα με το αποτέλεσμα, και συνέχισα να εκτυπώνω και να δημιουργώ, φωτογραφίζοντας φίλους, ερωμένες, και εν τέλει επαγγελματίες μοντέλα» λέει ο Μαρκ Μπλάκι για τη δουλειά του, που έχει δημοσιεύτει σε βιβλία, περιοδικά και έχει πρωταγωνιστήσει σε εκθέσεις φωτογραφίας σε όλο τον κόσμο.

Ο Μαρκ Μπλάκι εξερευνά τον ερωτικό σουρεαλισμό, και κινείται ανάμεσα στην ειρωνεία, στον σκληρό ρεαλισμό, τον συμβολισμό και την καθαρή πορνογραφία, προσπαθώντας να ακουμπήσει τις σκοτεινές γωνίες της ανθρώπινης ψυχής. Η έμπνευσή του έρχεται από την ιαπωνική ερωτική τέχνη και το κίνημα των Ντανταϊστών. Ο Μπλάκι καλεί τον θεατή να δει πέρα από την προκλητική εικόνα - ένα ερωτικό περιστατικό που ξεφεύγει από τα όρια της ακινησίας και δραπετεύει από την κορνίζα.

Χρ. Τσατσαράγκου