Ηρώ: Δεν παύει να με γοητεύει η στιγμούλα...

14.01.2013
Με ένα νέο τραγούδι στις αποσκευές της (Τα μικρά τα πλοία – στ. Γερ. Ευαγγελάτος) και με ένα πρόσφατο c.d. με τίτλο “Ψύχραιμα”, η Ηρώ θα βρεθεί στον χώρο του Ρυθμού για μια παράσταση - έκπληξη, με μοναδική συντροφιά το πιάνο της και τον κόσμο της.

Στο www.e-go.gr μίλησε για μερικά από αυτά που πιστεύει και ονειρεύεται, που τη γοητεύουν και την απογοητεύουν και φυσικά για το νέο άλμπουμ και την παράσταση που έρχεται σε λίγες μέρες... Ψύχραιμα.

Ε.Σ.


1.Mόνο εμείς... ένα ρεσιτάλ πιάνο-φωνή, στον Ρυθμό. Τι θα ακούσουμε στις 18 του μήνα?

Θα ακούσουμε τραγούδια από όλα τα είδη και από διάφορες φορές τονίζοντας έτσι ότι η μουσική είναι μία και μπορεί να ταξιδεύει μέσα στο χρόνο και το χώρο, ενώνοντας τους ανθρώπους. Αυτό είναι το μεγαλείο της τέχνης, απογυμνωμένο από μόδα, εξέλιξη, προώθηση και ... ‘φαίνεσθαι’ ...

2.Πόσο διαφορετικό είναι το άλμπουμ ΨΥΧΡΑΙΜΑ από τις προηγούμενες δουλειές σας?
Το άλμπουμ ‘Ψύχραιμα’ είναι μια πολύ προσωπική δουλειά και όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι, αλλά και όσον αφορά την σύνθεση. Με την βοήθεια του Γεράσιμου Ευαγγελάτου στους στίχους σε τέσσερα από τα οκτώ και του Κώστα Φασουλά, του Λευτέρη Παπαδόπουλου και της Λουσίλ Πετρίδου και ένα δικό μου έφτιαξα ένα δίσκο που αποπνέει μια ωριμότητα και μια εσωτερικότητα μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές και κυρίως με γνώμονα την προσωπική μου αισθητική και όχι τις φόρμες που επιβάλλει η μόδα ή η εποχή.

3.Στήστε μας το ιδανικό σας Live. Σε ποια σκηνή, με ποιους συναδέλφους και με τι ρεπερτόριο?
Υπάρχουν συνάδελφοι που θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί τους, αλλά θα αδικήσω κάποιους, εάν μιλήσω για μερικούς από αυτούς. Έτσι, θα μου επιτρέψετε να μην πω ονόματα, αλλά να αναφέρω αισθήσεις!!! Χρειάζομαι ΑΛΗΘΕΙΑ και συναίσθημα πηγαίο σε εκείνον που θα τραγουδήσουμε μαζί. Χρειάζομαι αυθορμητισμό και όχι "επίδειξη τέχνης ή τεχνικής".

4.Θα κάνατε support σε κάποιο μεγάλο όνομα? Αν ναι, σε ποιον καλλιτέχνη /γκρουπ?
Τι σημαίνει σαπόρτ; Όταν ένας καλλιτέχνης τραγουδάει, είτε πει ένα, είτε πει 20 τραγούδια αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα. Δεν πιστεύω στον όρο που θέσατε. Αλλά ναι, θα ήθελα να τραγουδήσω με την Barba Streisant σε μια ιδανική συνθήκη.

5.Θα μπορούσατε να ζήσετε κάπου αλλού?
Φυσικά και θα μπορούσα να ζήσω αλλού, εάν οι καλλιτεχνικές μου αναζητήσεις δεν καλύπτονταν από την χώρα μου ή εάν η χώρα μου δεν μου έδινε ευκαιρίες και χώρο για να εκθέσω την δουλειά μου.

6.Τι δεν παύει να σας γοητεύει στη δουλειά σας?
Η μοναδικότητα του κάθε live. Η στιγμούλα! Αυτό που δεν μπορεί τίποτα να το φέρει πίσω ούτε να το επαναλάβει γι’ αυτό πιστεύω ότι κάθε φορά είναι μοναδική, άσχετα με το εάν είναι καλή ή κακή.

7.Και δεν παύει να σας απογοητεύει?
Η αδικία και η έλλειψη πολιτισμού και αισθητηρίου τέτοιου που να εξυψώνει την τέχνη και όχι να την τυφλώνει με είδωλα που απλά "πασάρονται" με σωστή προώθηση και γίνονται πιο επικίνδυνα από τα προφανή σκουπίδια που ξέρει κάποιος και μπορεί εμφανώς να αποφύγει.
Με άλλα λόγια, η μετριότητα που νομίζει ότι είναι καλή, είναι χειρότερη από την άγνοια...

8.Εχετε ζηλέψει κάποιο τραγούδι συναδέλφου? Με την έννοια του να θέλατε να το έχετε ερμηνεύσει πρώτα εσείς?
Δεν ζηλεύω τα τραγούδια. Νομίζω ότι το τραγούδι αποκτά προσωπικότητα μέσα απο το στόμα και το συναίσθημα του ερμηνευτή. Που σημαίνει ότι ο κάθε ερμηνευτής δίνει το δικό του στίγμα στο τραγούδι … Άρα, τι να ζηλέψω; Την προσωπικότητα κάποιου; Όχι, δεν ζηλεύω.

9.Yπάρχει κάποιος χώρος/χρόνος που δε θέλετε να ακούσετε μουσική?
Ναι, όταν δουλεύω σε καθημερινή βάση, έχω άρνηση και ως προς το άκουσμα και ως προς την δημιουργία ... Νομίζω ότι μου παίρνει πολύ ενέργεια το live και έτσι, χρειάζομαι αποσυμπίεση, όταν δεν δουλεύω.

10.Και τέλος, αν είχατε να επιλέξετε ένα άλμπουμ για να παίξει σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας στο πλαίσιο ενός μαθήματος Μουσικής Εκπαίδευσης, ποιο θα ήταν αυτό?
Κλασική μουσική, αυστηρά και μόνο. Ξεκινώντας από Μοτσαρτ, που είναι εύληπτος και ευχάριστος και θα συνέχιζα με Βέρντι και Όπερα γιατί πάντα οι ιστορίες βοηθούν τα παιδιά να καταλάβουν και να εντρυφήσουν στο συναίσθημα, φτάνοντας σταδιακά στον Μπαχ, που αποτελεί έναν αειθαλή δάσκαλο που μέχρι σήμερα η jazz δανείζεται το μέγεθος και την πολυπλοκότητα των συγχορδιών του. Αλλά ναι, κλασική μουσική πρώτα από όλα.

Ένα μοναδικό ρεσιτάλ Πιάνο – Φωνή στο Ρυθμό Stage την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου.

‘Ρυθμός Stage’

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη

Τηλέφωνο: 210 9750060

www.rythmos-stage.gr

Ώρα έναρξης: 22.30

Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί