Η αφρόκρεμα της Britpop μαζί σε ένα τραγούδι!

24.12.2012
Μερικοί από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της Αγγλίας ένωσαν τις φωνές τους για φιλανθρωπικό σκοπό.

Με πρωτοβουλία του Πολ Μακ Κάρτνεϊ (Paul McCartney) διασκευάστηκε η επιτυχία “He ain’t heavy, he’s my brother” που είχαν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά οι The Hollies το 1969. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού αυτού που κυκλοφορεί ήδη σε maxi-single θα δοθούν στις οικογένειες όσων πενθούν από την τραγωδία του 1989 που στοίχησε την ζωή σε 96 άτομα στο στάδιο Hillsborough της Αγγλίας.

Το τραγούδι αναμένεται να γίνει το πρώτο Νο.1 για το 2013 στο βρετανικό chart κερδίζοντας έτσι εκτός από την πρωτιά και ένα επιπλέον ποσό για το φιλανθρωπικό σκοπό που επιτελεί, ενώ 'παίζει' στην καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη κόντρα με τον νικητή του βρετανικού X-Factor, Τζέιμς Αρθουρ (James Arthur) και τοπρώτο του single “Impossible”.

Το μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε έχει το όνομα “The Justice Collective” και οι τραγουδιστές που το αποτελούν είναι οι: Πολ Μακ Κάρτνεϊ, Ρόμπι Γουίλλιαμς, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Μέλανι Σι, Παλόμα Φέιθ, μέλη των Lawson, Frankie Goes to Hollywood, The Clash, Beady Eye / Oasis, Beautiful South και πολλοί άλλοι, μαζί με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Liverpool και την LIPA Gospel Choir.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως μαζί τους συμμετέχουν και οι Bobby Elliott και Tony Hicks των The Hollies που είναι και οι πρωτο-ερμηνευτές του τραγουδιού!

Δείτε τους όλους μαζί στο όλοκαίνουριο video clip που δημιούργησαν για το προαναφερθέν τραγούδι!

The Justice Collective – He Ain’t Heavy, He’s My Brother

Ε.Σ.