Σάλος με το ρατσιστικό βίντεο κλιπ των No Doubt

05.11.2012
Το γκρουπ της Γκουέν Στεφάνι αυτολογοκρίθηκε πριν προλάβουν να το κάνουν οι "ειδικοί" μετά από τα πολλά άσχημα σχόλια των φαν τους...

Λίγες μπάντες έχουν τόσο άμεση ανταπόκριση μετά από σχόλια των θαυμαστών τους και αναγνωρίζουν το λάθος τους όσο οι No Doubt. Πριν τρεις μέρες κυκλοφόρησε το βίντεο κλιπ τους για το κομμάτι "Looking Hot" με τη Melina Matsoukas (Μελίνα Ματσούκας) στη σκηνοθεσία, το όνομα της οποίας σε προδιαθέτει από την αρχή ότι θα δημιουργηθεί κάπου ένα πρόβλημα.

Για κάποιο λόγο που κανεις δεν κατάλαβε, η Γκουέν Στεφάνι (Gwen Stefani) εμφανίζεται στο βίντεο ως Ινδιάνα με φτερό στο κεφάλι φορώντας παραδοσιακή φορεσιά των ιθαγενών ενώ οι υπόλοιποι είναι ντυμένοι καουμπόυδες και τα σχόλια κάτω από το βίντεο στο youtube αλλά και στα social media-δικαστήρια δεν ήταν και τόσο θετικά για την όλη ιδέα του κόνσεπτ. Πολλοί τους κατηγόρησαν πως είναι πολύ προσβλητικό για τους ιθαγενείς χωρίς λόγο και δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο τους τραγουδιού αλλά και το στυλ του συγκροτήματος.

Η 43χρονη frontwoman και τα υπόλοιπα μέλη μόλης είδαν τι επικρατούσε, αποφάσισαν να το αποσύρουν και να στείλουν συγνώμη δημοσίως σε όσους ενοχλήθηκαν από το βίντεο και διευκρίνισαν πως δεν είχαν καμία πρόθεση να προσβάλουν κανέναν, λογοκρίνοντας έτσι κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό τους.

"Ως ένα γκρουπ με πολλές εθνικότητες, τα θεμέλια μας χτίστηκαν πάνω στην ποικιλομορφία και το σεβασμό των άλλων πολιτισμών. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να προσβάλουμε, να πληγώσουμε ή να ευτελίσουμε την ιστορία και την κουλτούρα των Αμερικάνων ιθαγενών. Συνειδητοποιήσαμε ότι προσβάλαμε κάποιυς ανθρώπους κατι που είναι είναι μεγάλο θέμα για εμεάς και κατεβάζουμε αμέσως το βίντεο.

Η μουσική που μας έχει εμπνεύσει ότανξεκινήσαμε τη μπάντα και όλοι οι φίλοι, η οικόγενεια και οι θαυμαστές που μας περιβάλλουν έχουν δημιουργηθεί με βάση τον σεβασμό και την ενότητα. Πραγματικά ζητάμε συγνώμη από την κοινότητα των Αμερικάνων ιθαγενών και από όποιον ενοχληθηκε από το βίντεο. Το να πληγώνουμε οποιονδήποτε απλά δεν είναι στο χαρακτήρα μας.”
Είναι κάποια απ αυτά που έγραψαν στο επίσημο site τους ύστερα από το ντόρο που έγινε γύρω από το αμφιλεγόμενο κλιπ.

Κ.Π