Η Αγγελική Νικολούλη σήμερα είχε τα γενέθλιά της και είχε πολλά πράγματα να γιορτάσει. Η εκπομπή της εδώ και πάνω από 30 χρόνια πια συνεχίζει να σκίζει, ο γιος της βρίσκεται πια μόνιμα κοντά της έχοντας επιστρέψει από την Αμερική και η ίδια είναι στα καλύτερά της.
Πόσο μάλλον που οι συνεργάτες της φρόντισαν να της ετοιμάσουν ένα σούπερ πάρτι έκπληξη στο γραφείο ενώ όλοι δουλεύουν πυρετωδώς για την προετοιμασία της εκπομπής της εβδομάδας.
Με στολισμό και λουλούδια και σπέσιαλ τούρτα καρδιά για εκείνη και κόκκινο χρώμα –που λατρεύει- παντού.
Το μικρό κορίτσι από τον Πύργο που έκανε τα πρώτα της βήματα ως αστυνομική ρεπόρτερ στην Πάτρα πρέπει να είναι πολύ περήφανο για αυτά που κατάφερε.
«Όταν ξεκίνησα την πορεία μου ως αστυνομική ρεπόρτερ, υπήρχαν αρκετά στερεότυπα που ακολουθούσαν τις γυναίκες σε έναν τομέα που ήταν ανδροκρατούμενος. Υπήρχε η αντίληψη ότι μια γυναίκα δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του αστυνομικού ρεπορτάζ με τον ίδιο τρόπο που θα το έκανε ένας άντρας.
Συνάντησα πολλές δυσκολίες, πληγώθηκα και ένιωσα έντονα την απόρριψη, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Εστίασα αποκλειστικά στην επίμονη, σκληρή δουλειά. Για να έχω αποτελέσματα στην έρευνά μου έπρεπε να δουλέψω δύο φορές περισσότερο. Ετσι κέρδισα την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό, όχι μόνο των συναδέλφων μου αλλά και του κόσμου. Πάντα θα υπάρχουν τα στερεότυπα που συνοδεύουν τις γυναίκες σε ορισμένους επαγγελματικούς χώρους.
Η καλύτερη απάντηση είναι να στηρίζεσαι στη δουλειά σου, στα πόδια σου και όχι στα ξυλοπόδαρα άλλων ιθυνόντων που υπόσχονται να σε σηκώσουν ψηλά. Σήμερα, έπειτα από τόσα χρόνια στον χώρο, νιώθω περήφανη που, παρά τις δυσκολίες, άνοιξα τον δρόμο και για άλλες γυναίκες δημοσιογράφους στο αστυνομικό ρεπορτάζ» έχει πει η ίδια σε συνέντευξή της στα Νεα. Ενώ σε άλλη συνέντευξη στο ίδιο μέσο έχει αποκαλύψει τι την χαλαρώνει μετά την εκπομπή:
«Κοιμάμαι πρωί του Σαββάτου. Αυτό τα λέει όλα. Η δουλειά δεν σταματάει όταν πέσουν οι τίτλοι τέλους. Σχεδόν πάντα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα και δεν μπορούν να περιμένουν. Ξημερώματα είμαι ακόμα στο γραφείο και με έναν από τους συνεργάτες μου ενημερώνουμε την ιστοσελίδα της εκπομπής με όλες τις εξελίξεις στις υποθέσεις μας. Είναι όσα διαβάζετε εσείς αργότερα σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.
Σπάνια φτάνω σπίτι πριν από τις 06.00. Μου είναι δύσκολο να αποφορτιστώ από την πολύωρη εργασία μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Με χαλαρώνουν ο πολυπόθητος ύπνος όταν έρθει και τα δυο γατάκια του γιου μου. Η καλή παρέα σε ένα κουτουκάκι με μουσική αργότερα είναι το ιδανικό».