Ο Μπραντ Πιτ οργάνωσε τα νέα Γκράμι

12.03.2012
Κάθε φορά που ο γοητευτικός ηθοποιός διασχίζει την Γέφυρα της Λεωφόρου Κλέμπορν με κατεύθυνση προς το Κανάλι της Νέας Ορλεάνης, νιώθει ένα σφίξιμο στο στήθος.

Από εκείνο το σημείο ακριβώς, μπορεί κανεις να δει κάτω την πόλη και να εντοπίσει το "Make It Right", ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που σηματόδοτησε μία πρωτοβουλία του για τους άστεγους και τα θύματα του Τυφώνα Κατρίνα που το 2005 σκότωσε 1.500 ανθρώπους και κατέστρεψε το νότιο ιστορικό κομμάτι της πόλης.

"Κάθε φορά που έρχομαι πίσω στη Νέα Ορλεάνη και οδηγώ σ' αυτή γέφυρα, δακρύζω από χαρά. Σημαίνει πολλά για μένα να βλέπω αυτή τη γειτονιά να παίρνει σχήμα." Ο Πιτ και η Τζολί έχουν ένα από τα σπίτια τους εκεί και πολύ συχνά επισκέπτονται την περιοχη με τα έξι τους παιδιά".

Το Σάββατο ο Πιτ με την κωμικό Έλεν Ντε τζένερες (Ellen DeGeneres) της οποίας πατρίδα είναι η Νέα Ορλεάνη, παρουσίασαν ένα μαραθώνιο για να συγκεντρωθουν χρήματα για το Make It Right Foundation, σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Με τίτλο "A Night to Make It Right" το sold-out γκαλά συγκέντρωσε 1200 καλεσμένους που πλήρωσαν μεταξύ 1000 και 2500 δολαρίων για ένα δείπνο που ετοίμασαν οι celebrity σεφ Τζον Μπες (John Besh) και Εμεριλ Λαγκάς (Emeril Lagasse) και για μία συναυλία στην οποία συμμετείχαν η Ριάνα (Rihanna), η Σέρυλ Κρόου (Sheryl Crow), ο Σιλ (Seal). Μεταξυ των καλεσμένων ήταν και ο Σον Πεν (Sean Penn), ο Σπάικ Λη (Spike Lee) και ο Κέβιν Σπέισι (Kevin Spacey).

Επιπλέον 2000 άνθρωποι είχαν πληρώσει προκαταβολή 150 δολαρίων για το "after party" στο οποίο οικοδεσπότης ήταν ο ηθοποιός - κωμικός Αζις Ανσαρι (Aziz Ansari), και ερμηνειες από τους Κανιε Γουέστ (Kanye West) και Σνουπ Ντογκ (Snoop Dogg).

Οταν μάλιστα τον ρώτησαν αν δυσκολεύτηκε να οργανώσει το σόου, ο Μπραντ Πιτ αστειεύτηκε "Παρολο που όλοι αυτοι δε με συμπαθούν και πολύ, δεν ήταν πολύ δύσκολο. Βρήκαν όλοι χρονο απο όπου κι αν μένουν, και από τα σκληρά προγράμματά τους, και δήλωσαν με την παρουσία τους πόσο εκτιμούν τη Νέα Ορλεάνη. Ηταν μία μίνι τελετή Γκράμι".

Η διοργάνωση συγκέντρωσε 4εκ. δολάρια για το Make it Right, που στοχεύει να χτίσει 150 σπίτια, ενώ ήδη στα 4 χρόνια λειτουργίας του έχει συγκεντρώσει 30 εκατομμύρια δολάρια.

Ε.Σ.