Η 26η Γιορτή Βιβλίου στο Πεδίο του Άρεως!

24.04.2003
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου συμμετέχει και εφέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην 26η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ) από 9 έως 25 Μαΐου 2003 στο Πεδίο του Άρεως.
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου συμμετέχει και εφέτος, για τρίτη συνεχή χρονιά, στην 26η Γιορτή Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών (ΣΕΒΑ) από 9 έως 25 Μαΐου 2003 στο Πεδίο του Άρεως.
Το Ε.ΚΕ.ΒΙ. διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο ΒΙΒΛΙΟcafe. Ο πρότυπος αυτός πολυχώρος έχει καθιερωθεί πια ως σημείο αναφοράς για τους επισκέπτες της έκθεσης που έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους αγαπημένους τους συγγραφείς, να δουν εκθέσεις βιβλίων, λογοτεχνικών περιοδικών, φωτογραφίας κ.ά., να συνδεθούν με το internet και να επισκεφτούν όλους τους δικτυακούς τόπους που αφορούν στο βιβλίο καθώς και να ενημερωθούν για τις δράσεις και τα προγράμματα του Ε.ΚΕ.ΒΙ. μέσα από ειδικές εκδόσεις, ενημερωτικά φυλλάδια και νέες τεχνολογίες.

Στο πλαίσιο της 26ης Γιορτής Βιβλίου, το Ε.ΚΕ.ΒΙ. παρουσιάζει στον εκθεσιακό χώρο του ΒΙΒΛΙΟcafe, μια έκθεση βιβλίων με τίτλο: "Βιβλία για την Ευρωπαϊκή Ένωση" που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της ελληνικής βιβλιογραφίας και περιλαμβάνει τις θεματικές ενότητες:
*Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα
* Ευρωπαϊκό Δίκαιο - Ευρωπαϊκή Νομοθεσία
* Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
* Οικονομική και Νομισματική Πολιτική - Ευρώπη
* Πολιτική - Ευρώπη
* Εκπαίδευση - Ευρώπη
* Κοινωνική Πολιτική - Ευρώπη


Η έκθεση βασίστηκε σε βιβλιογραφική έρευνα που πραγματοποίησε το Ε.ΚΕ.ΒΙ., συγκεντρώνοντας περίπου 1.180 τίτλους (έκδοσης από το 1981 και μετά) που αφορούν στα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων και εκδηλώσεων που εντάσσονται στην Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο πλήρης κατάλογος της βιβλιογραφίας υπάρχει στον δικτυακό τόπο του Ε.ΚΕ.ΒΙ., στη διεύθυνση: www.ekebi.gr

Επίσης, στο χώρο διαλέξεων του ΒΙΒΛΙΟcafe θα γίνουν μια σειρά από παρουσιάσεις πρόσφατων βιβλίων της ελληνικής βιβλιοπαραγωγής με την παρουσία των συγγραφέων τους.
Τέλος, στο σινεμά "Αλίκη", στο χώρο του Πεδίου του Άρεως, θα πραγματοποιηθεί κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα: "Κινηματογράφος ανατολικά του Τίγρη και του Ευφράτη" που περιλαμβάνει οχτώ ταινίες του λεγόμενου "Νέου Ιρανικού Κινηματογράφου".