Το μεγάλο πάρτι των Pink Martini (****)

09.07.2008
Άνοιξε και πάλι το θέατρο Λυκαβηττού και κατάμεστο υποδέχθηκε τους Pink Martini, ένα ιδιαίτερα αγαπητό συγκρότημα σε πολλά είδη κοινού, από τη μυημένη new jazz lounge γενιά και τους λάτρεις του κλασικού έως την πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια που αρέσκεται σε πιο... ελαφρο-pop ακούσματα (σημειώστε πως ο δίσκος τους «Hang on little tomato», έγινε χρυσός στην Ελλάδα μέσα σε λίγους μόνο μήνες, ξεπερνώντας τα 15.000 αντίτυπα - εξαιρετικά σπάνιο για ξένο συγκρότημα).

Άνοιξε και πάλι το θέατρο Λυκαβηττού και κατάμεστο υποδέχθηκε τους Pink Martini, ένα ιδιαίτερα αγαπητό συγκρότημα σε πολλά είδη κοινού, από τη μυημένη new jazz lounge γενιά και τους λάτρεις του κλασικού έως την πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια που αρέσκεται σε πιο... ελαφρο-pop ακούσματα.

(Σημειώστε πως ο δίσκος τους «Hang on little tomato», έγινε χρυσός στην Ελλάδα μέσα σε λίγους μόνο μήνες, ξεπερνώντας τα 15.000 αντίτυπα - εξαιρετικά σπάνιο για ξένο συγκρότημα).

Ο κόσμος δεν πτοήθηκε ούτε από τη ζέστη ούτε από τον εκνευριστικά σχεδόν μπλοκαρισμένο με κίνηση περιφερειακό του Λυκαβηττού ούτε από τα δημοσιεύματα περί αστάθειας και επικινδυνότητας του θεάτρου.

Γι΄αυτό ανηφόρησε και γέμισε ασφυκτικά ακόμη και την τελευταία κερκίδα του άνω διαζώματος - ακόμα και τον βράχο του Λυκαβηττού έξω από το θέατρο - για να δει τους συμπαθέστατους κοστουμαρισμένους Αμερικανούς μουσικούς από το Πόρτλαντ του Όρεγκον να παίζουν και να τραγουδούν, μεταφέροντας το κοινό από τη Γαλλία του Μεσοπολέμου έως τη μυστηριώδη Αραβία, από τη σύγχρονη Νέα Υόρκη έως την Αβάνα του '30 και από τη μυστικιστική Κίνα έως το λιμάνι του Πειραιά.

Από τη συναυλία δεν έλειπε σχεδόν τίποτα (αν εξαιρέσεις ότι το άνω διάζωμα δεν είχε καλό ήχο). Όλα ξεκίνησαν με ένα στιλάτο jazz Μπολερό του Ραβέλ, για να ακολουθήσουν όλες οι μεγάλες επιτυχίες τους: «Amado mio», «Una notte a Napoli», «Que sera sera», «Donde estas Yolanda», «Lilly» κ.α.

Η τελευταία τους επιτυχία «Hey Eugene» καταχειροκροτήθηκε στην αρένα - με διόλου κολακευτικά σχόλια για αυτόν τον περίφημο "Ευγένιο", που ποτέ δεν τηλεφώνησε στην τραγουδίστρια του συγκροτήματος μετά την καρμική γνωριμία τους σε ένα πάρτι στη Νέα Υόρκη!!!!

"Are you there Eugeeeene!"

Η γλυκιά και σεμνή παρουσία της Τσάινα Φορμπς, της frontwoman των Pink Martini, ξεσήκωσε το κοινό με την εξαιρετική φωνή και την υπέροχα καλοκαιρινή της αύρα.

Στο ανκόρ, η Τσάινα τραγούδησε σε άπταιστα ελληνικά τα «Παιδιά του Πειραιά» και το συγκινητικά νοσταλγικό «Brazil», που μας ταξίδεψε στα εξωτικά βουλεβάρτα του Ρίο και την καυτή άμμο της Ιπανέμα!

Now, when twilight dims the skies above
Recalling thrills of our love
There's one thing I'm certain of
Return I will to old Brazil.....


Έξυπνες νότες χιούμορ έδωσαν οι ξεκαρδιστικές ατάκες του γλυκύτατου πιανίστα και ιδρυτή του συγκροτήματος Τόμας Λότερντεϊλ, ο οποίος - μεταξύ άλλων - μας ανέλυσε διεξοδικά το μαρτύριο που περνά η μικρή κόκκινη ντομάτα («Hang on little tomato» είναι ο τίτλος του προηγούμενού τους άλμπουμ) για να φτάσει να γίνει κέτσαπ και να αλειφθεί πάνω στο μπιφτέκι του χάμπουργκερ...

Από τη βραδιά δεν έλειψαν και τα πολιτικά... σχόλια, αφού το συγκρότημα δια στόματος Λότερντεϊλ δήλωσε - εμμέσως πλην σαφώς - την υποστήριξή του στην υποψηφιότητα Ομπάμα!!!

Γεωργία Οικονόμου
Χριστίνα Τσατσαράγκου