Η αυλαία πέφτει...

17.04.2003
Η αυλαία πέφτει για τα περισσότερα θέατρα εν όψει του Πάσχα. Αλλωστε την Κυριακή των Βαΐων λήγει και τυπικά η χειμερινή θεατρική περίοδος. Υπάρχουν, όμως, και πολλά θέατρα που συνεχίζουν τις παραστάσεις ... ένεκα της επιτυχίας που σημείωσαν το φετινό χειμώνα ή ... επειδή μόλις άρχισαν! Εμείς σας παραθέτουμε μερικές από τις παραστάσεις που τελειώνουν και άλλες που συνεχίζονται!
&00 Η αυλαία πέφτει για τα περισσότερα θέατρα εν όψει του Πάσχα. Αλλωστε την Κυριακή των Βαΐων λήγει και τυπικά η χειμερινή θεατρική περίοδος. Υπάρχουν, όμως, και πολλά θέατρα που συνεχίζουν τις παραστάσεις ... ένεκα της επιτυχίας που σημείωσαν το φετινό χειμώνα ή ... επειδή μόλις άρχισαν!
Εμείς σας παραθέτουμε μερικές από τις παραστάσεις που τελειώνουν και άλλες που συνεχίζονται!

Ετσι λοιπόν, μέχρι την Μεγάλη Εβδομάδα συνεχίζονται το "Τσιγάρο στην ταράτσα" στην Αθηναίδα, τα "Λευκά Αλογα- Ρομερσχολμ" του Ερίκου Ιψεν στο θέατρο Αναλυτή, ο "Ξεριζωμός" του Μπράιαν Φρίελ στην Κεντρική σκηνή του Απλού Θεάτρου και το "Μπλε/Πορτοκαλί" του Τζο Πενχολ στη νέα Σκηνή του Απλού Θεάτρου. Επίσης, τελειώνει ο Μιλερικός "Θάνατος του Εμποράκου" στο Θέατρο Κατερίνας Βασιλάκου, το πολυεπιτυχημένο "Σεσουάρ για δολοφόνους" στο θέατρο Αποθήκη καθώς και το "Πάρτι" του Νιλ Σάιμον στο θέατρο Βεάκη. Η αυλαία πέφτει και για την "Ταραντέλα" με τον Τάσο Φιλιππίδη στο Θέατρο Βρετάνια, το "Καληνύχτα και Φρόνιμα" στο θέατρο Γκλόρια, το "Κβετς" στο Θέατρο Εμπρός, την "Γίδα" του Αλμπι στο Θέατρο της Ανοιξης, τον Ιψενικό "Αρχιμάστορα Σόλνες" στο Θέατρο του Ήλιου, την "Παρεξήγηση" του Καμί στο θέατρο Ντενίση και τον "Βροχοποιό" στο Θέατρο Μέλι. Τελειώνει, επίσης, η "Λυσσασμένη Γάτα" του Τενεσί Ουίλιμας στο Νέο Ριάλτο, το "Δώρο" των Ρήγα Αποστόλου στην Κιβωτό, οι εμπορικότατοι "Ανδρες με τα Όλα τους" στο θέατρο Πόρτα, η "Νύχτα του τράγου" στο θέατρο Πολιτεία, η "Κοπεγχάγη" στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Η αυλαία κλείνει και για τις δύο παραστάσεις της Πειραματικής του Εθνικού, για το "Αυτό που δεν τελειώνει" του Στάθη Λιβαθινού στην Πειραματική Σκηνή και για το "Παλτό" του Νικολάι Γκογκόλ.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ...
Ακάθεκτα συνεχίζουν την πορεία τους, η "Φλαντρώ" του Παντελή Χορν, που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη εβδομάδα, η "Ορέστεια" του Αισχύλου στο Ανοιχτό Θέατρο, οι "Τελευταίες μέρες της Πομπιήας" του Θοδωρή Πετρόπουλου στο Εμπορικόν, το "Proof" στο Μουσούρη, η "Κασέτα" της Λούλας Αναγνωστάκη στο "Νέο Ελληνικό Θέατρο" και το "Σ' εσάς που με ακούτε" της ίδιας στο Θέατρο της οδού Κυκλάδων. Επίσης στο Εθνικό θέατρο, συνεχίζονται η "Τρελή του Σαγιό" του Ζαν Ζιροντού στην Σκηνή Κοτοπούλη- Ρεξ και το "Εξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα" του Πιραντέλο στη Νέα Σκηνή, ενώ συνεχίζεται και ο "Γλάρος" στο θέατρο της οδού Κεφαλληνίας.