Xρώματα και διαφάνειες σε βενετσιάνικο γυαλί

10.04.2003
Τον κόσμο της βενετσιάνικης υαλουργίας θα γνωρίσουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση "Βενετσιάνικο γυαλί από την Αναγέννηση ως το 19ο αιώνα. Χρώματα και διαφάνειες" που εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Απριλίου στις 7 το βράδυ στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.
Τον κόσμο της βενετσιάνικης υαλουργίας θα γνωρίσουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση «Βενετσιάνικο γυαλί από την Αναγέννηση ως το 19ο αιώνα. Χρώματα και διαφάνειες» που εγκαινιάζεται το Σάββατο 12 Απριλίου στις 7 το βράδυ, στην πτέρυγα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Απριλίου, παρουσιάζονται 62 γυάλινα διακοσμητικά αντικείμενα από τις συλλογές του Palazzo Barberini της Ρώμης, που ανήκαν παλαιότερα στο Καλλιτεχνικό και Βιομηχανικό Μουσείο της Ρώμης και προέρχονται κυρίως από την παραγωγή της βενετσιάνικης υαλουργικής εταιρίας του 19ου αιώνα «Compagnia di Verti e Mosaici di Venezia e Murano». Η προέλευση των αντικειμένων της συλλογής ποικίλει με έργα άγνωστα στο ευρύ κοινό, αφού ποτέ δεν είχαν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα σε μόνιμες ή περιοδικές εκθέσεις.

Την έκθεση διοργανώνουν το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, το Ιταλικό Υπουργείο Πολιτισμού και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.
Την γενική επιμέλεια έχουν ο αρχαιολόγος Σταμάτιος Χονδρογιάννης από το μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και η ιστορικός τέχνης Marisa Zaccagnini από το Palazzo Barberini.