31η Γιορτή Βιβλίου στην Αεροπαγίτου

09.05.2008
Τριακόσιοι εκδότες με χιλιάδες νέους και παλαιούς τίτλους καλούν τις βιβλιόφιλους στην 31η Γιορτή Βιβλίου, την καθιερωμένη πια ετήσια συνάντηση, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 Μαΐου έως τις 18 Μαΐου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Τριακόσιοι εκδότες με χιλιάδες νέους και παλαιούς τίτλους καλούν τις βιβλιόφιλους στην 31η Γιορτή Βιβλίου, την καθιερωμένη πια ετήσια συνάντηση, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 8 Μαΐου έως τις 20 Μαΐου στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αεροπαγίτου.

Στην 31η Γιορτή Βιβλίου με σύνθημα «Βιβλίο: Ένα Ταξίδι στη Μαγεία της Απόλαυσης», πραγματοποιούνται διάφορες παράλληλες με την έκθεση εκδηλώσεις, όπως συναντήσεις με Έλληνες λογοτέχνες, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, αλλά κυρίως διαδραστικές εκδηλώσεις, όπου με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και του Διαδικτύου θα δοθεί η ευκαιρία σε νέους αναγνώστες να γνωρίσουν τον μαγικό χώρο του βιβλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

Παρασκευή 9 Μαΐου
20:00 - Επίσημα εγκαίνια
21:00 - Μουσικά σύνολα Δήμου Αθηναίων: Βig Βand, στο χώρο εκδηλώσεων.

Κυριακή 11 Μαΐου
11:00
- Εργαστήριο Πηλού: Μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα, στήνουν εργαστήριο πηλού και καλούν τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους πηλο..έργα. 11:30 - "Του φεγγαριού η κόρη και άλλα παράξενα παραμύθια.. στη σκιά της Ακρόπολης" με την παραμυθού Εύη Γεροκώστα, στα σκαλάκια του Ηρωδείου.

Πέμπτη 15 Μαΐου
19:00 - 21:00 - Ημερίδα με θέμα «Νέοι και Βιβλίο: από τον καταναγκασμό στην απόλαυση της ανάγνωσης». Συμμετέχουν συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, ψυχολόγοι και βιβλιοθηκονόμοι, Αίθουσα Κέντρου Μελέτης Ακροπόλεως, στο κτίριο Βάιλερ (Μακρυγιάννη 2-4).

Παρασκευή 16 Μαΐου
19:00
- Μουσικό σύνολο τζαζ από μαθητές του μουσικού Γυμνασίου - Λυκείου Αλίμου, στο χώρο εκδηλώσεων.Υπεύθυνος Σπύρος Μουρελάτος.

Σάββατο 17 Μαΐου
19:00
- Όπως παλιά οι ντελάληδες καλούσαν τον κόσμο στα σημαντικά γεγονότα της περιοχής, έτσι και η ομάδα κρουστών "Sambaxe" στην αρχή των εκδηλώσεων θα περιδιαβεί από το Θησείο μέχρι το σταθμό "Ακρόπολη" και θα προσκαλέσει όλους τους κατοίκους της πόλης στη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου.

Κυριακή 18 Μαΐου
11:00
- Τα Παναθήναια: συμμετοχικό εικαστικό δρώμενο για παιδιά από το ζωγράφο Γιάννη Δημητράκη, στο χώρο εκδηλώσεων.
11:30 - "Του φεγγαριού η κόρη και άλλα παράξενα παραμύθια.. στη σκιά της Ακρόπολης" με την παραμυθού Εύη Γεροκώστα, στα σκαλάκια του Ηρωδείου.

Ώρες λειτουργίας:
Καθημερινά από τις 18:00 έως τις 22:30
Παρασκευή & Σάββατο από τις 18:00 έως τις 23:00
και Κυριακή από τις 10:00 έως τις 22:30.

Είσοδος ελεύθερη