Περίοδος και καλοκαίρι: 6 Τροφές που ενυδατώνουν και ανακουφίζουν τον οργανισμό

12.07.2024
Περίοδος και καλοκαίρι: 6 Τροφές που ενυδατώνουν και ανακουφίζουν τον οργανισμό
ΠΗΓΗ:Image by tonodiaz on Freepik
Η περίοδος σε συνδυασμό με το καλοκαίρι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτές οι τροφές θα τονόσουν τον οργανισμό σου!

Το καλοκαίρι είναι εδώ και μαζί του φέρνει τις υψηλές θερμοκρασίες και τις ζεστές ημέρες που πολλές φορές συνοδεύονται από τη δυσφορία της περιόδου. Αν και η περίοδος μπορεί να είναι ήδη δύσκολη για πολλές γυναίκες, οι καυτές ημέρες του καλοκαιριού μπορούν να κάνουν τα συμπτώματα ακόμα πιο έντονα. Ευτυχώς, υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στην ενυδάτωση και την ανακούφιση του οργανισμού κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών. Ας δούμε ποιες είναι αυτές οι 6 τροφές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

1. Καρπούζι

Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο και όχι άδικα. Περιέχει περίπου 92% νερό, που το καθιστά εξαιρετικό για την ενυδάτωση. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Μια φέτα καρπούζι μπορεί να σας δροσίσει και να μειώσει το φούσκωμα.

2. Αγγούρι

Το αγγούρι αποτελείται κατά 95% από νερό, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα τρόφιμα για ενυδάτωση. Περιέχει επίσης αντιοξειδωτικά και είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση του πρηξίματος και της κατακράτησης υγρών που συχνά συνοδεύουν την περίοδο.

3. Γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγιούς χλωρίδας του εντέρου και μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του φουσκώματος. Είναι επίσης καλή πηγή ασβεστίου και βιταμινών Β, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των μυϊκών σπασμών και της κόπωσης.

4. Μπανάνα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών στο σώμα και μπορεί να μειώσει τις κράμπες που συνδέονται με την περίοδο. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στην καλύτερη πέψη και την αποφυγή της δυσκοιλιότητας.

5. Σπανάκι

Το σπανάκι είναι γεμάτο με σίδηρο, έναν βασικό θρεπτικό συστατικό που μπορεί να χαθεί κατά την περίοδο. Η κατανάλωση σπανακιού μπορεί να βοηθήσει στην αναπλήρωση του σιδήρου και στη μείωση της κόπωσης. Επιπλέον, το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να μειώσει τις κράμπες και το πρήξιμο.

6. Κόκκινο Κρασί (με μέτρο)

Αν και η κατανάλωση αλκοόλ πρέπει να γίνεται με προσοχή, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να έχει οφέλη για την υγεία κατά τη διάρκεια της περιόδου. Το κόκκινο κρασί περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα αντιοξειδωτικό που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην ανακούφιση του πόνου. Προσοχή όμως να μην υπερβάλλετε, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Η σωστή διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της περιόδου, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ενσωματώνοντας αυτές τις έξι τροφές στην καθημερινή σας διατροφή, μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να παραμείνει ενυδατωμένος και να μειώσετε τις ενοχλήσεις που συνοδεύουν την περίοδο. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε περισσότερο το καλοκαίρι σας χωρίς να σας ταλαιπωρούν τα συμπτώματα της περιόδου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11.07.2024 - 21:02