Οι συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις το Σαββατοκύριακο

30.01.2021
Οι συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις το Σαββατοκύριακο
Τα λάθη που κοστίζουν στην ευεξία σου

Το Σαββατοκύριακο είναι η ευκαιρία μας να ξεκουραστούμε και να περάσουμε το χρόνο μας πιο ανέμελα, όμως κάποιες συνήθειες μπορεί να έχουν αντίκτυπο στη σωματική και ψυχολογική σου κατάσταση το πρωί της Δευτέρας.

Δες και αυτό: Πόσες ημέρες την εβδομάδα πρέπει να γυμνάζεσαι και πότε πρέπει να ξεκουράζεσαι

Δες παρακάτω όσα είναι καλό να αποφύγεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και γιατί:

Το βράδυ Παρασκευής
Το λάθος: Αντί να μαγειρέψεις για βράδυ, προτιμάς να παραγγείλεις.

Πώς σε επηρεάζει: Σύμφωνα με στατιστικές, το 92% των γευμάτων που σερβίρονται στα μαγαζιά περιέχουν πολύ περισσότερες θερμίδες από όσες θα έπρεπε να φας για βραδινό.

Το πρωί Σαββάτου
Το λάθος: Ξυπνάς πολύ αργά, με αποτέλεσμα να κοιμάσαι συνολικά πολλές παραπάνω ώρες απ'΄ότι συνήθως.

Πώς σε επηρεάζει: Οι ειδικοί ύπνου υποστηρίζουν ότι το να κρατάμε μια σταθερή ρουτίνα ύπνου είναι πολύ βοηθητικό για τον οργανισμό. Αυτό δε σημαίνει πως αν κανονικά ξυπνάς στις 7 το πρωί θα πρέπει να κάνεις το ίδιο και τα Σαββατοκύριακα ενώ δεν χρειάζεται, αλλά προσπάθησε να μην ξεπεράσεις τις δύο με τρεις ώρες διαφοράς.

Το Μεσημέρι Σαββάτου
Το λάθος: Παραλείπεις τη γυμναστική σου.

Πώς σε επηρεάζει: Εάν περάσουν πολλές μέρες από την τελευταία προπόνηση, θα σου είναι ακόμα πιο δύσκολο να γυμναστείς την επόμενη φορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι 72 ώρες μετά τη γυμναστική, ο οργανισμός αρχίζει ξανά να χάνει τη φόρμα του.

Την Κυριακή
Το λάθος: Ξεχνάς να πιεις νερό

Πώς σε επηρεάζει: Ακόμα και η μικρού βαθμού αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σου, να σε κάνει να νιώσεις δυσθυμία, υπνηλία και έλλειψη συγκέντρωσης το πρωί της Δευτέρας.